Торт з желе і ягодами
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати торт з желе і ягодами - легкий, повітряний десерт на основі бісквітного коржа, з сирною начинкою. Його можна запросто подати на будь-який святковий стіл!
Для приготування цього торта я використовувала вишню. Зовсім не обов'язково додавати в начинку свіжі ягоди. Цілком для цього підійдуть і заморожені. Головне - дати їм час розморозитися, а потім обов'язково злити зайву рідину.
- Яйця - 2 грами
- Цукор - 60 грам (в корж)
- Борошно - 40 грам
- Какао - 20 грам
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки (в корж)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сир - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Цукор - 120 грам (в вершках)
- Желатин - 10 грам
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки (в вершках)
- Вишня - 500 грам
- Вшневое желе - 50 грам
- Цукор - 100 грам (для желе)
- Окріп - 200 мілілітрів
Насамперед в глибокій мисці змішуємо борошно з розпушувачем тіста. Потім всипаємо в масу какао-порошок. Перемішуємо ложкою.
Потім збиваємо яйця з цукром. Збивати потрібно довго, трохи більше п'яти хвилин, щоб вийшла біла маса. Додаємо ванілін, збиваємо ще хвилину.
Всипаємо потихеньку борошняну масу в яєчну. Обережно перемішуємо. Викладаємо на дно форми для запікання. Формочка обов'язково повинна бути вистелена пергаментним папером.
Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусах. Час готування: від 25 хвилин до півгодини. Перевіряємо готовність сірником. Бісквіт остудити.
Змішуємо в каструльці окріп з половиною склянки цукру. Цим сиропом заливаємо вишню.
Замочуємо желатин в половині склянки води. Потім розігріваємо желатин, щоб крупинки повністю розчинилися. В окремому посуді збиваємо сметану з сиром і цукром. Туди ж вливаємо остиглий желатин, збиваємо суміш ще трохи.
Викладаємо бісквіт у форму. Поливаємо його рясно вишневим сиропом.
Потім заливаємо бісквіт сирною масою і ставимо його застигати в холодильнику.
Коли маса з желатину і сиру застигне, викладаємо на неї ягоди рівним шаром. Розводимо вишневе желе по інструкції, заливаємо їм ягідний шар.
Відправляємо тортик в холодильник на чотири години. Виймаємо його з форми і викладаємо на тарілку. Смачного!