Рецепт Торт з желе і ягодами фото

Торт з желе і ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
На святковий стіл
Випічка , Десерти , Торти , Желе
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

У цьому рецепті я розповім, як приготувати торт з желе і ягодами - легкий, повітряний десерт на основі бісквітного коржа, з сирною начинкою. Його можна запросто подати на будь-який святковий стіл!

Опис приготування:

Для приготування цього торта я використовувала вишню. Зовсім не обов'язково додавати в начинку свіжі ягоди. Цілком для цього підійдуть і заморожені. Головне - дати їм час розморозитися, а потім обов'язково злити зайву рідину.

  • Яйця - 2 грами
  • Цукор - 60 грам (в корж)
  • Борошно - 40 грам
  • Какао - 20 грам
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки (в корж)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сир - 400 грам
  • Крем - 400 грам
  • Цукор - 120 грам (в вершках)
  • Желатин - 10 грам
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки (в вершках)
  • Вишня - 500 грам
  • Вшневое желе - 50 грам
  • Цукор - 100 грам (для желе)
  • Окріп - 200 мілілітрів
торт з желе і ягодами - фото крок 1
Насамперед в глибокій мисці змішуємо борошно з розпушувачем тіста. Потім всипаємо в масу какао-порошок. Перемішуємо ложкою.
торт з желе і ягодами - фото крок 2
Потім збиваємо яйця з цукром. Збивати потрібно довго, трохи більше п'яти хвилин, щоб вийшла біла маса. Додаємо ванілін, збиваємо ще хвилину.
торт з желе і ягодами - фото крок 3
Всипаємо потихеньку борошняну масу в яєчну. Обережно перемішуємо. Викладаємо на дно форми для запікання. Формочка обов'язково повинна бути вистелена пергаментним папером.
торт з желе і ягодами - фото крок 4
Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусах. Час готування: від 25 хвилин до півгодини. Перевіряємо готовність сірником. Бісквіт остудити.
торт з желе і ягодами - фото крок 5
Змішуємо в каструльці окріп з половиною склянки цукру. Цим сиропом заливаємо вишню.
торт з желе і ягодами - фото крок 6
Замочуємо желатин в половині склянки води. Потім розігріваємо желатин, щоб крупинки повністю розчинилися. В окремому посуді збиваємо сметану з сиром і цукром. Туди ж вливаємо остиглий желатин, збиваємо суміш ще трохи.
торт з желе і ягодами - фото крок 7
Викладаємо бісквіт у форму. Поливаємо його рясно вишневим сиропом.
торт з желе і ягодами - фото крок 8
Потім заливаємо бісквіт сирною масою і ставимо його застигати в холодильнику.
торт з желе і ягодами - фото крок 9
Коли маса з желатину і сиру застигне, викладаємо на неї ягоди рівним шаром. Розводимо вишневе желе по інструкції, заливаємо їм ягідний шар.
торт з желе і ягодами - фото крок 10
Відправляємо тортик в холодильник на чотири години. Виймаємо його з форми і викладаємо на тарілку. Смачного!

Схожі рецепти