Пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом приготування пирога з вишнею з листкового дріжджового тіста. Смачно, швидко і дуже ароматно виходить! Спробуйте і переконайтеся, що до вечірнього чаю нічого смачнішого немає!
Хочу розповісти, як приготувати пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста. Вийшов оригінальний пиріг швидкого приготування, який високо оцінили мої подруги, які раптово зважилися заскочити на чай. І ось, за півгодини перед їх приходом я вже впоралася з домашніми обов'язками і на швидку руку спекла пиріг!
- Листкове бездріжджове тісто - 500 грам(1 пачка)
- Вишня у власному соку - 200 грам (можна замінити вишневим варенням або свіжими ягодами, перетертими з цукром. )
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 0.5 склянки
- Кунжут - За смаком (для прикраси. Можна замінити цукровою пудрою. )
1.Тісто розморозимо і розкачати в тонкий пласт. З двох сторін зробимо горизонтальні невеликі надрізи. На середину пласта викладаємо вишні і посипаємо цукром. Якщо у вас вишні в солодкому сиропі або варення, цукор не додавайте.
2. Тепер вологими руками тягнемо за надрізи, і викладаємо їх поверх вишень чергуючи, ніби плетемо косичку. Яйце збиваємо з невеликою кількістю цукру, і змажемо зверху пиріг.
3. Посипаємо кунжутом або подрібненими горіхами. Запікаємо 15-25 хвилин в залежності від потужності духовки. Дістаємо, охолоджуємо і подаємо.
4. Пиріг готовий! Кличте всіх до столу!