Пиріг з вишнею з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Як новенького десерту для щоденного або святкового меню пропоную звернути увагу на цей рецепт приготування пирога з вишнею з дріжджового тіста. Просто пальчики оближеш!
Це дуже оригінальний варіант, як зробити пиріг з вишнею з дріжджового тіста. Сирний сир надає начинці особливу ніжність і соковитість. Використовувати в цей рецепт можна як свіжу, так і консервовану ягоду. Такий пиріг цілком може стати вашим улюбленим варіантом домашньої дріжджовий випічки.
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 800-950 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вишня - 200 грам
- Сир - 200 грам (по бажанню)
- Горіхи - 50 грам
1. Для приготування тіста необхідно розчинити в теплій воді дріжджі. Додати дрібку цукру і залишити хвилин на 5-7. Потім розтопити вершкове масло, з'єднати його з молоком і збитим яйцем. Додати сіль, цукор, що залишився. Всипати борошно і замісити м'яке тісто. Викласти його в мисочку, накрити чистим рушником і залишити в теплому місці.
2. Тісто має підійти і збільшитися в обсязі як мінімум в два рази.
3. Розділити тісто на 3 частини (в даному випадку пиріг з вишнею з дріжджового тіста в домашніх умовах готуватися в 3 порції, але можна зробити і один великий при бажанні).
4. Розкачати кожен шматочок на присипаної борошном поверхні.
5. На серединку викласти тонким шаром сирний сир. В рецепт приготування пирога з вишнею з дріжджового тіста його використовувати необов'язково, але він додає особливу пікантність.
6. Зверху викласти вишні, при бажанні додати цукор.
7. Краї надрізати середніми смужками.
8. І по черзі звернути внахлест.
9. На краях заправити "хвостики" в серединку.
10. Викласти готові пироги на деко і відправити в розігріту духовку.
11. Ось такий простий рецепт пирога з вишнею з дріжджового тіста. Приблизно через 30-35 хвилин десерт буде готовий. Перед подачею зверху можна посипати цукор або горішки.