Пиріг з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий пиріг з виноградом - осінній десерт, який сподобається всім без винятку. Замість винограду можна покласти полуницю або інші ягоди. Ділюся, як приготувати смачне частування до чаю.
Декілька порад: розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці перед приготуванням, перемішайте з цукром до його повного розчинення; яйця і молоко повинні бути кімнатної температури; борошно просійте разом з розпушувачем, щоб уникнути утворення грудочок; виноградини або ягоди повинні бути міцними, а не перезрілими, перемішувати тісто з ними потрібно повільно і акуратно; не відчиняйте духовку до закінчення випічки, готовність пирога перевірте в центрі за допомогою зубочистки; пиріг можна зберігати до 3-х днів в закритому контейнері, в прохолодному і сухому місці.
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 40 мілілітрів
- Розпушувач - 10 грам
- Ягоди винограду - 250 грам (без кісточок)
1. Змішайте масло і цукор електричним міксером, поки суміш не стане кремообразной.
2. Покладіть яйця, ретельно все перемішайте віночком, поступово додайте борошно з розпушувачем, енергійно перемішуючи.
3. Влейте молоко, розмішайте, додайте виноградини і обережно перемішайте тісто, щоб не пом'яти ягоди і рівномірно розподілити їх в тесті. Форму для випічки застеліть пергаментним папером, викладіть тісто.
4. Випікайте пиріг близько 50-ти хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки.