Грушеве варення з виноградом
(покроковий рецепт з фото)
Грушеве варення з виноградом відноситься до розряду делікатесних. Знаю, що воно популярно на півдні України. Груші і виноград достигають практично одночасно - об'єднайте їх смаки, приготувавши варення.
Грушеве варення з виноградом можна варити і п'ятихвилинками, якщо у вас є бажання розтягнути процес на добу. При варінні варення треба постійно стежити за вогнем, щоб варення не пригоріло. Кількість сиропу повинно залежати від соковитості груш, так що регулюйте мій рецепт залежно від наявного сировини. Отже, розповідаю вам, як приготувати грушеве варення. Пробуйте, успіхів!
- Груші - 2 кілограма
- Виноград - 300 грам (сорт без кісточок)
- Цукор - 2, 4 кілограма
- Вода - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
Стиглі міцні груші помити і обсушити.
Порізати шматочками.
Виноград розібрати на ягідки, помити.
З води і цукру зварити сироп.
У киплячий сироп покласти виноград.
Додати груші, розмішати, довести до кипіння і варити 15 хвилин на повільному вогні.
Додати цукор, що залишився і варити до готовності приблизно годину, постійно помішуючи.
Для 10 хвилин до кінця варіння додайте сік одного лимона.
Гаряче варення розкласти по банках і закатати. Смачного!