Пиріг з рибних консервів
(покроковий рецепт з фото)
В арсеналі кожної господині є прості і недорогі варіанти ситної несолодкої випічки. Хочу поділитися з вами одним класним рецептом рибного пирога, який обов'язково рекомендую спробувати.
Представляю вам нескладний і досить вдалий спосіб, як приготувати пиріг з рибних консервів. В даному випадку в рецепті використовується також картопля, який надає смак і обсяг начинці, але його можна і не додавати. Швидке рідке тісто на кефірі - відмінне рішення для такого пирога. Втім, можете спробувати зробити його і на листковому тісті, наприклад. У начинку можна використовувати абсолютно будь-які консерви, які виявляться у вас під рукою.
- Кефір - 1.5 склянки
- Борошно - 9-10 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка (погасити оцтом)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Консерви рибні - 1 штука (баночка)
- Картопля - 3 штуки (по бажанню)
- Зелень - 1/2 пучка
- Яйце - 1 штука
1. Ось такий простий і недорогий набір інгредієнтів ми будемо використовувати.
2. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. Для приготування тіста в глибокій мисці з'єднайте яйце, кефір, сіль і соду. Збийте до однорідності. Влийте розтоплене вершкове і рослинне масло. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне і не дуже густе тісто (як сметана).
3. Приблизно половину тіста вилийте в форму. Рибку розімніть виделкою і з'єднайте з подрібненою цибулею і зеленню. Ретельно перемішайте. Картопля очистіть, наріжте тонкими скибочками, підсолити і викладіть рівним шаром. Зверху розподіліть рибну начинку, потім - залишився картопля.
4. Вилийте другу половину тіста на начинку, розрівняйте і відправте в духовку. Запікайте пиріг до рум'яності близько 40-45 хвилин.