Пиріг з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з помідорами - традиційне південне, вірніше, середземноморське блюдо. Ідеально підходить для пізнього сніданку або легкого вечері в теплий літній вечір. Пиріг просто зникає на очах.
Пиріг з помідорами віддалено нагадує піцу, тільки товстеньку. Пиріг з помідорами неймовірно смачний, легкий і готувати його можна на швидку руку особливо, якщо ви використовуєте листкове тісто або спеціальне тісто для піци. Начинку з сиру і сметани можна урізноманітнити додаючи різні спеції. Головне зберігайте основу! Помідори і сир! Пиріг з помідорами подобається всім - дітям і дорослим. Успіхів і приємного апетиту!
- Листкове тісто - 400-500 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Сир моцарела - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Базилік - 2 штуки (гілочки)
- Сир пармезан - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготувати продукти.
Помідори порізати кільцями.
Помідори укласти на лоток, посипати сіллю і відставити на деякий час.
Сир моцарелу натерти на тертці, змішати зі сметаною, базиліком і перцем.
Помідори промокнути паперовим рушником.
У форму для пирога викласти тонкий шар тіста, укласти помідори в два шари.
Зверху викласти сирну начинку і щедро посипати пармезаном.
Закрити краю пирога і випікати 25 хвилин поки скоринка не підрум'яниться і сир запечеться.