Пиріг з моркви і житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)
Такий пиріг може не вийти з першого разу (у мене було саме так), не полінуйтеся спробувати ще раз - і ви будете приємно здивовані. Розповідаю, як приготувати пиріг з моркви і житнього борошна.
Ви можете зробити його в загальній формі або як я, замісити невелику порцію і зробити його порційно. Такий відмінно подавати на сніданок або як перекус на полуденок. Готовий пиріг можна змастити вершковим сиром, глазур'ю або залишити так. До столу його можна подавати теплим або остиглим.
- Морквина - 1 штука
- Борошно житнє - 1/3 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком (на кінчику ножа)
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Жовток курячий - 1 штука
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершковий сир - 30 грам
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - За смаком
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. У миску викладіть розпушувач, житнє борошно, сіль, корицю і перемішайте всі складові.
2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, перекладіть її в миску і додайте жовток, рослинна олія, цукор, ванільний екстракт.
3. З'єднайте сухі інгредієнти з морквою і добре перемішайте все.
4. Викладіть тісто у форму для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
5. Тим часом в миску викладіть вершковий сир, вершкове масло і додайте цукрову пудру.
6. Перемішайте все виделкою або міксером до отримання однорідної маси.
7. Дістаньте пиріг з духовки і остудіть протягом 15-20 хвилин.
8. Змастіть пиріг приготованим кремом і можете подавати до столу. Смачного!