Рецепт Пиріг з моркви і житнього борошна фото

Пиріг з моркви і житнього борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Морква , Житнє борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Такий пиріг може не вийти з першого разу (у мене було саме так), не полінуйтеся спробувати ще раз - і ви будете приємно здивовані. Розповідаю, як приготувати пиріг з моркви і житнього борошна.

Опис приготування:

Ви можете зробити його в загальній формі або як я, замісити невелику порцію і зробити його порційно. Такий відмінно подавати на сніданок або як перекус на полуденок. Готовий пиріг можна змастити вершковим сиром, глазур'ю або залишити так. До столу його можна подавати теплим або остиглим.

  • Морквина - 1 штука
  • Борошно житнє - 1/3 склянки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком (на кінчику ножа)
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Жовток курячий - 1 штука
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Вершковий сир - 30 грам
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Екстракт ванілі - За смаком
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 1
1. У миску викладіть розпушувач, житнє борошно, сіль, корицю і перемішайте всі складові.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 2
2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, перекладіть її в миску і додайте жовток, рослинна олія, цукор, ванільний екстракт.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 3
3. З'єднайте сухі інгредієнти з морквою і добре перемішайте все.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 4
4. Викладіть тісто у форму для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 5
5. Тим часом в миску викладіть вершковий сир, вершкове масло і додайте цукрову пудру.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 6
6. Перемішайте все виделкою або міксером до отримання однорідної маси.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 7
7. Дістаньте пиріг з духовки і остудіть протягом 15-20 хвилин.
пиріг з моркви і житнього борошна - фото крок 8
8. Змастіть пиріг приготованим кремом і можете подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти