Рецепт Пиріг з м'ясом на кефірі фото

Пиріг з м'ясом на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Пироги

На кефірі можна приготувати незліченну кількість солодкої випічки, однак я пропоную вам простий рецепт пирога з м'ясом на кефірі. Це смачна і досить швидка закуска для всієї родини.

1. Рецепт приготування пирога з м'ясом на кефірі дуже простий, так що з ним впорається навіть початківець кулінар. Для початку необхідно розчинити в кефірі сіль і соду. Ретельно перемішати.

2. Поступово всипати борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Готове тісто залишити на 15-25 хвилин, накривши його чистим рушником.

3. Тим часом можна зайнятися начинкою. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.

4. Картопля вимити, очистити і нарізати дрібно.

5. З'єднати м'ясний фарш (можна поєднувати кілька видів м'яса) з цибулею та картоплею. Все як слід перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати свіжу або сушену зелень.

6. Робочу поверхню присипати борошном і розкачати на ній тісто. Шар тесту повинен бути не дуже товстим - близько 3 міліметрів.

7. Викласти на тісто начинку і розподілити по поверхні.

8. Щоб пиріг з м'ясом на кефірі в домашніх умовах не луснув в процесі випічки його необхідно закривати так, щоб усередині було якомога менше повітря.

9. Для додання пирога форми його можна злегка притиснути руками зверху. У серединці зробити невеликий отвір, щоб надлишки пара виходили. Також можна зробити невеликі проколи вилочкою по поверхні пирога.

10. Щоб вийшла апетитна скоринка можна змастити верх збитим яйцем або невеликою кількістю кефіру. Надіслати пиріг в духовку, попередньо розігрів її до 190 градусів, і випікати близько 40-50 хвилин.

  • Фарш - 300 грам
  • Борошно - 400-450 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Картопля - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування пирога з м'ясом на кефірі дуже простий, так що з ним впорається навіть початківець кулінар. Для початку необхідно розчинити в кефірі сіль і соду. Ретельно перемішати.

2. Поступово всипати борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Готове тісто залишити на 15-25 хвилин, накривши його чистим рушником.

3. Тим часом можна зайнятися начинкою. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.

4. Картопля вимити, очистити і нарізати дрібно.

5. З'єднати м'ясний фарш (можна поєднувати кілька видів м'яса) з цибулею та картоплею. Все як слід перемішати. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати свіжу або сушену зелень.

6. Робочу поверхню присипати борошном і розкачати на ній тісто. Шар тесту повинен бути не дуже товстим - близько 3 міліметрів.

7. Викласти на тісто начинку і розподілити по поверхні.

8. Щоб пиріг з м'ясом на кефірі в домашніх умовах не луснув в процесі випічки його необхідно закривати так, щоб усередині було якомога менше повітря.

9. Для додання пирога форми його можна злегка притиснути руками зверху. У серединці зробити невеликий отвір, щоб надлишки пара виходили. Також можна зробити невеликі проколи вилочкою по поверхні пирога.

10. Щоб вийшла апетитна скоринка можна змастити верх збитим яйцем або невеликою кількістю кефіру. Надіслати пиріг в духовку, попередньо розігрів її до 190 градусів, і випікати близько 40-50 хвилин.

Схожі рецепти