Пиріг з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з куркою і грибами можна приготувати дуже швидко і зовсім без клопоту. Це дуже ситне блюдо, яке подають в багатьох країнах. Його можна брати з собою в дорогу, пиріг смачний і холодним.
Якщо вам цікаво, як приготувати пиріг з куркою і грибами, то прочитайте цей рецепт. Він ідеально підходить для тих, хто любить несолодке випічку з м'ясом. Пиріг виходить дуже ситним і соковитим. Завдяки заливці з сиру і вершків він має приємний ніжний присмак.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 150 грам
- Гриби - 200 грам
- Грудка куряча - 300 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, спеції - За смаком

Насамперед поставте відварюватися курку. Потім необхідно замісити тісто. Для цього у великій скляній мисці змішайте просіяне борошно, м'яке вершкове масло, сіль, воду, а також сирі курячі яйця. З усіх цих інгредієнтів замісіть м'яке тісто.

Покладіть його в пакет і залиште в холодильнику на кілька годин. Тісто відпочине і придбає необхідну консистенцію, щоб можна було зробити з нього корж.

Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Вимийте гриби, обсушити і наріжте на четверики або дрібніше. Обсмажте гриби до напівготовності разом з цибулею на сковороді з додаванням рослинної олії. Потім додайте нарізану відварну курячу грудку. Додати сіль, додайте спеції і доведіть до готовності. Це буде начинка для пирога.

Тепер вам необхідно приготувати заливку для пирога. Для цього в чашу блендера вбийте яйця, налийте вершки і додайте натертий на крупній тертці твердий сир. Збийте інгредієнти до однорідного стану.

Тісто дістаньте з холодильника і звільніть від поліетилену. Розкачайте його в коржик і викладіть її в посуд, в якій будете робити пиріг. Сформуйте бортики і наколи тісто виделкою.

Викладіть обсмажені гриби з куркою в форму для запікання. Залийте їх заливкою з вершків, сиру і яєць. Поставте пиріг в духовку, розігріту до сто вісімдесят градусів, і запікайте сорок хвилин.