Пиріг з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з корицею можна приготувати як просто до чаю, так і до святкового столу. Це відмінний варіант, якщо до вас збираються гості і їх потрібно пригостити смачною домашньою випічкою. Запам'ятовуйте!
Якщо вам стало цікаво, як приготувати пиріг з корицею, то просто прочитайте цей рецепт. Такий варіант нескладної випічки завжди повинен бути під рукою у будь-якої господині. Блюдо просте, тому з його приготуванням впорається навіть початківець кулінар або підліток.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор коричневий - 1 Склянка
- Куряче яйце - 3 штуки
- Масло рослинне - 3/4 склянки
- Розпушувач тіста - 9 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Обкладинка - За смаком
У глибокій мисці змішайте просіяне борошно і цукровий пісок. Вбийте до інгредієнтів яйце, перемішайте віночком. Розтопити вершкове масло, влийте його в миску. Додайте розпушувач, який можна замінити звичайною содою. Все ретельно перемішайте до однорідності.
Візьміть форму для запікання. Відмінно підійде прямокутна форма для кексів. Щоб тісто не прилипало в процесі приготування, застелите форму пергаментом для запікання. Вилийте в посуд половину отримав тесту.
Тепер вам необхідно підготувати начинку. Для цього очистіть і звільніть від насіння і серцевини яблука. Потім натріть їх на тертці. Додайте за смаком коричневий цукор і корицю. Все перемішайте.
Викладіть підготовлену начинку з яблук і кориці на тісто в форму для запікання. При бажанні ви можете додати горішки, мед або сухофрукти. Дайте волю своїй фантазії!
Поверх начинки вилийте тісто. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї пиріг. Випікайте п'ятдесят хвилин. Готовий пиріг остудіть і присипте цукровою пудрою для краси.