Пиріг з ківі і збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальникам нескладній домашньої випічки хочу запропонувати спробувати дуже класний пиріг. Простий корж на основі крекеру і горіхів в поєднанні зі свіжими фруктами і вершками - це нереально смачно!
Рецепт насправді досить простий, хоч і складається з декількох етапів і займе близько двох годин в цілому. В заливці використовується лайм, але ви можете сміливо замінити його лимоном, наприклад. Горішки можуть бути будь-які, які є під рукою. Цей варіант, як приготувати пиріг з ківі і збитими вершками, однозначно рекомендую на замітку!
- Печиво - 300 грам
- Горіхи - 100-150 грам
- Цукор - 1/3 склянки (по бажанню)
- Вершкове масло - 1/3 склянки (розтоплене)
- Згущене молоко - 1 штука (баночка)
- Жовтки - 2 штуки
- Сік лайма - 1/2 Ст. Ложки(+ 1 ложка цедри)
- Ківі - 6 штук
- Вершки - За смаком (для подачі)
1. Крекери або будь-яке інше печиво разом з горіхами подрібніть в крихту. Духовку розігрійте до 180 градусів.
2. Якщо печиво не дуже солодке, додайте трохи цукру за смаком.
3. Влийте розтоплене вершкове масло і ще раз як слід перемішайте.
4. Викладіть крихту у жароміцних форму, сформуйте корж. Надішліть в духовку хвилин на 5-7.
5. Для заливки з'єднайте жовтки, сік і цедру лайма.
6. Додайте згущене молоко і збийте до однорідності.
7. Вилийте на трохи остиглий корж і відправте назад в духовку ще хвилин на 15. Після остудіть пиріг близько 1 годину.
8. Коли пиріг добре охолов, можна приступати до останнього етапу.
9. Очистіть і наріжте тонкими скибочками ківі.
10. Викладіть фрукти на пиріг.
11. Додайте зверху збиті вершки. І прикрасьте ще декількома скибочками ківі.
12. За бажанням зверху можна присипати жменею горішків. От і все, пиріг з ківі і збитими вершками готовий.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!