Полуничний пиріг зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з крекерів з полуницею, журавлинним соком і збитими вершками.
Цей солодкий освіжаючий десерт зі збитими вершками - як раз те, що потрібно в жаркий літній день.
- Крекерів - 10 штук
- Топленого вершкового масла - 5 Ст. Ложок
- Полуниці - 900 грам
- Солі - 1/4 чайних ложки
1. Полуницю очистити і дрібно нарізати. Кілька ягід зарезервувати для прикраси пирога. Розігріти духовку до 175 градусів.
2. У кухонному комбайні перемішати крекери з 2 столовими ложками цукру. Додати вершкове масло і перемішати, поки суміш не буде нагадувати мокрі крихти.
3. Викласти суміш у форму для пирога і притиснути до поверхні. Запікати, поки скоринка не стане світло-коричневого кольору, приклад 12 до 14 хвилин. Викласти корочку на решітку і дати охолонути.
4. Між іншим, в середній каструлі змішати 3/4 склянки цукру, сік журавлини, 2 чашки полуниці, кукурудзяний крохмаль і сіль.
5. Використовуючи прес для картоплі, розім'яти полуничну масу. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати на повільному вогні, помішуючи, поки суміш не стане дуже густою, близько 1 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Розмішати з рештою ягодами полуниці.
6. Вилити начинку поверх охолодженої скоринки для пирога. Поставити пиріг в холодильник принаймні на 4 годину (або 1 дня).
7. У великій мисці міксером збити вершки. Додати 2 столові ложки цукру і продовжувати збивати.
8. Змастити збитими вершками пиріг, залишаючи межі навколо країв на 3, 5 см. Прикрасити пиріг цілими ягодами полуниці і подавати.