Рецепт Пиріг з калиною фото

Пиріг з калиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Дріжджове тісто , Калина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Десерти , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт пирога з калиною - приготування дріжджового пирога з ягідної начинкою. Ягода калина володіє великою кількістю корисних речовин, так що це не тільки смачний пиріг, але і дуже корисний.

Опис приготування:

Тісто розрізається на два шматки, один з яких більше іншого. Більший з шматків розкочується в соковитий і кладеться на сковороду, промазану маслом.

На середину коржа викладається калина, перемішана з медом і цукром. Фарш розподіляється по всій поверхні тіста. Що стосується меншого, то він розкочується в сочень, яким накривається пиріг. Обидва сочня з'єднайте по краях і зліпите.

Поверхня пирога з калиною оформляється листочками, виготовленими з тіста. Перед тим, як випікати пиріг, слід змастити його яйцем, збитим з невеликою кількістю води. Випікати в духовці протягом півгодини при температурі близько 250 градусів.


  • Тесто дрожжевое- 700-800 грам
  • Калина - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 склянки
  • Мідь - 3 Ст. Ложки
Тісто розрізається на два шматки, один з яких більше іншого. Більший з шматків розкочується в соковитий і кладеться на сковороду, промазану маслом.

На середину коржа викладається калина, перемішана з медом і цукром. Фарш розподіляється по всій поверхні тіста. Що стосується меншого, то він розкочується в сочень, яким накривається пиріг. Обидва сочня з'єднайте по краях і зліпите.

Поверхня пирога з калиною оформляється листочками, виготовленими з тіста. Перед тим, як випікати пиріг, слід змастити його яйцем, збитим з невеликою кількістю води. Випікати в духовці протягом півгодини при температурі близько 250 градусів.

Схожі рецепти