Пиріг з калиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт пирога з калиною - приготування дріжджового пирога з ягідної начинкою. Ягода калина володіє великою кількістю корисних речовин, так що це не тільки смачний пиріг, але і дуже корисний.
Тісто розрізається на два шматки, один з яких більше іншого. Більший з шматків розкочується в соковитий і кладеться на сковороду, промазану маслом.
На середину коржа викладається калина, перемішана з медом і цукром. Фарш розподіляється по всій поверхні тіста. Що стосується меншого, то він розкочується в сочень, яким накривається пиріг. Обидва сочня з'єднайте по краях і зліпите.
Поверхня пирога з калиною оформляється листочками, виготовленими з тіста. Перед тим, як випікати пиріг, слід змастити його яйцем, збитим з невеликою кількістю води. Випікати в духовці протягом півгодини при температурі близько 250 градусів.
- Тесто дрожжевое- 700-800 грам
- Калина - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 склянки
- Мідь - 3 Ст. Ложки
На середину коржа викладається калина, перемішана з медом і цукром. Фарш розподіляється по всій поверхні тіста. Що стосується меншого, то він розкочується в сочень, яким накривається пиріг. Обидва сочня з'єднайте по краях і зліпите.
Поверхня пирога з калиною оформляється листочками, виготовленими з тіста. Перед тим, як випікати пиріг, слід змастити його яйцем, збитим з невеликою кількістю води. Випікати в духовці протягом півгодини при температурі близько 250 градусів.