Рецепт Квашена капуста з калиною фото

Квашена капуста з калиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Ягоди, Капуста, Білокачанна капуста, Калина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Квашена капуста з калиною - це відмінна закуска, яка стане центральним блюдом за святковим столом. Беріть на замітку рецепт!

Квашена капуста з калиною готується за класичним рецептом з додаванням солі і морквини. Калина додасть капусті незабутній аромат, а спеції прискорять процес закваски.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Морква - 100 грам
  • Калина - 100 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Цукор - 5 грам
квашена капуста з калиною - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеної капусти з калиною.
квашена капуста з калиною - фото крок 2
Натріть моркву на тертці.
квашена капуста з калиною - фото крок 3
Змішайте моркву з нашаткованою капустою.
квашена капуста з калиною - фото крок 4
Додайте вимиті ягоди калини.
квашена капуста з калиною - фото крок 5
Перемішайте капусту з цукром і сіллю, розімніть руками.
квашена капуста з калиною - фото крок 6
Прикрийте капусту тарілкою або кришкою, залиште сквашуватися на столі на 2-3 дня. Кожен день проколюйте капусту дерев'яною ложкою або шпажкою, щоб вона не потемніла.
квашена капуста з калиною - фото крок 7
Потім переставте капусту ще на 3 дня в холодильник.
квашена капуста з калиною - фото крок 8
Квашена капуста з калиною має відмінний ягідний аромат і кисло-солодкий смак. Смачного!

Схожі рецепти