Квашена капуста з калиною
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста з калиною - це відмінна закуска, яка стане центральним блюдом за святковим столом. Беріть на замітку рецепт!
Квашена капуста з калиною готується за класичним рецептом з додаванням солі і морквини. Калина додасть капусті незабутній аромат, а спеції прискорять процес закваски.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Морква - 100 грам
- Калина - 100 грам
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеної капусти з калиною.
Натріть моркву на тертці.
Змішайте моркву з нашаткованою капустою.
Додайте вимиті ягоди калини.
Перемішайте капусту з цукром і сіллю, розімніть руками.
Прикрийте капусту тарілкою або кришкою, залиште сквашуватися на столі на 2-3 дня. Кожен день проколюйте капусту дерев'яною ложкою або шпажкою, щоб вона не потемніла.
Потім переставте капусту ще на 3 дня в холодильник.
Квашена капуста з калиною має відмінний ягідний аромат і кисло-солодкий смак. Смачного!