Вершкові кекси з калиною
(покроковий рецепт з фото)
Калина - дуже корисна, але злегка гіркувата ягода. З неї роблять варення і заготовки, також її можна використовувати для приготування випічки. Кекси з калиною виходять ніжними, з кислинкою.
Готові кекси дістаньте з духовки, накрийте їх рушником до повного охолодження. Тоді кекси будуть м'якими. Потім дістаньте їх з формочок і викладіть на блюдо. По бажанню, можна посипати кекси цукровою пудрою для краси. Щоб дізнатися, як приготувати вершкові кекси з калиною, прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 100 грам
- Ягоди калини - 1/2 склянки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - За смаком
Відокремте ягоди калини від гілочок так, щоб вони залишилися цілими, не пошкодивши їх ніжну шкіру.
Ретельно промийте під проточною водою, викладіть в миску. Потім додайте до вологої калині столову ложку борошна.
Акуратно перемішайте калину з борошном. Це необхідно для того, щоб ягоди не опустилися на дно, коли ви будете їх перемішувати з тестом.
Масло наріжте тонкими смужками і дайте йому постояти при кімнатній температурі, щоб воно трохи розм'якшилося. Потім додайте до нього цукор і розітріть його з маслом.
Вбийте в масляну суміш сирі курячі яйця. Якщо вони дрібні, візьміть три штуки. Великих яєць буде достатньо двох.
Муки додайте стільки, скільки візьме тісто. Приблизно це буде один стакан. Борошно обов'язково просійте.
Додайте до решти інгредієнтів, попередньо перемішаним, молоко.
Замісити тісто, ретельно його перемішавши. Воно повинно бути досить рідким. Викладіть до нього ягоди калини, обкачані в борошні, знову все перемішайте.
Викладіть тісто з ягодами по формах. Потім розігрійте духовку до ста дев'яноста градусів, поставте в неї кекси і запікайте їх до готовності близько півгодини.