Пиріг з фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Фейхоа - настільки ароматна і приємна ягода, що вона відмінно підходить для багатьох десертів. Випічки з нею виходять чудові. Поділюся однієї з них: ось вам рецепт, як приготувати пиріг з фейхоа.
Цей пиріг виходить досить ніжним, так як в начинку доданий сир. Обов'язково зробіть полуничний соус. Він добре підкреслить смак фейхоа і зробить блюдо завершеним. Така випічка буде відмінним завершальним штрихом на вечерю. Буде добре виглядати і на святковому столі.
- Борошно - 200 грам
- Цукор темно-коричневий - 50 грам
- Світлий ром - 30 мілілітрів
- Лимонний сік - 15 мілілітрів
- Сир 5-9% жирності - 300 грам
- Полуниця - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Фейхоа - 300 грам
- Цукор - 180 грам
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Апельсиновий лікер - 30 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
Змішайте в блендері борошно, олія, сіль і темно-коричневий цукор. Має вийти багато розсипчастих грудочок.
Додайте в суміш ром і трохи води. Добре розмішайте і зліпите грудку.
Розкачайте тісто на папері для випічки приблизно в 5 мл товщиною. Перекладіть у форму. Потім приберіть в холодильник хвилин на 20.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Через необхідний час, дістаньте тісто з холодильника і відправте його в духовку до готовності (приблизно на 20 хвилин).
Наріжте фейхоа невеликими шматочками. До них додайте цукор, сік лимона і лайма. Перемішайте.
Цукор, сир і яйця збийте в блендері. На спечений тісто викладіть фейхоа, потім залийте сирною сумішшю. Зробіть вогонь тихіше і поставте запікати на 30 хвилин.
Поки пиріг печеться, зробіть полуничний соус. Полуницю з лікером і цукром доводимо до кипіння. Крохмаль зі столовою ложкою води додайте до полуниці. Все подрібнити блендером. Підігрійте до загустіння.
Подавайте пиріг порційними, поливаючи кожен шматок соусом.