Фейхоа з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Фейхоа містить велику кількість йоду, його більше, ніж в морепродуктах або деяких сортах риби. Якщо не знаєте, що з ним можна зробити, то вам стане в нагоді рецепт, як приготувати фейхоа з цукром.
При такому методі приготування фейхоа зберігає всі свої корисні властивості і мікроелементи. За смаком і запахом ягоди фейхоа схожі на полуницю і ананаси, тому не варто боятися цього продукту. Перетерте фейхоа з цукром - це вже готове варення, яке потрібно зберігати в холодильнику. Його можна використовувати для десертів без випічки, для морозива або для коктейлів.
- Фейхоа - 1 кілограм
- Цукровий пісок - 1 кілограм
1. Ягоди фейхоа перекидають на друшляк і ретельно промиваю під проточною водою, і залишаю на деякий час, щоб стекла рідина.
2. У кожної ягідки зрізаю сухе суцвіття, якщо на шкірці є пошкодження, то рекомендую і її зрізати, але в даному випадку ягідки дуже хороші, тому залишаю їх в шкірці, розрізаю кожен плід на 2 частини.
3. Підготовлений фейхоа подрібнюю за допомогою м'ясорубки або за допомогою блендера.
4. У велику миску перекладаю подрібнені фейхоа, всипав цукровий пісок і перемішую.
5. Перекладаю отриману суміш в стерилізовані банки, закриваю її і розміщую на зберігання в холодильник. При подачі перекладаю трохи варення в тарілку.