Джем з фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите не тільки традиційні заготовки на зиму, але і оригінальні рецепти, тоді прошу звернути увагу на цей рецепт приготування джему з фейхоа. Навряд чи ви його готували, саме час!
Хочу вам запропонувати варіант, як приготувати джем з фейхоа в домашніх умовах без цукру. Втім, сироп цілком можна замінити цукром в пропорціях 1 до 1 з фруктами. Що стосується часу приготування, то тут все досить умовно: можна проварити джем всього 5-10 хвилин і відразу закатати. А можна уварювати його кілька днів, щоб отримати більш густу консистенцію. Орієнтуйтеся на свій смак.
- Фейхоа - 500 грам
- Сироп агави - 2-4 Ст. Ложок
1. Першим ділом, зрозуміло, потрібно вимити і трохи обсушити фейхоа. Акуратно очистіть від шкірки і подрібніть трохи.
2. Викладіть в сотейник. Додайте цукор або сироп агави (він як замінник цукру підійде класно).
3. Поставте на вогонь і млоїте на повільному вогні.
4. Періодично збільшуйте вогонь, щоб джем сильно кипів, і буквально через хвилину знову прибирайте до мінімуму.
5. Якщо на смак він здається занадто солодким, додайте лимон. А далі залишиться тільки почекати, поки джем стане потрібної для вас консистенції. Для більш густого джему варіть по півгодини дня 2-3 три.