Аджика з фейхоа
(покроковий рецепт з фото)
Всім нам відома абхазька аджика. А що, якщо трохи пограти з її інгредієнтами і дещо змінити? наприклад, додати незвичайну ягоду - фейхоа. Давайте спробуєм. Це дуже навіть смачно!
Якщо у вас буде можливість, то обов'язково спробуйте цей рецепт. А я розповім, як приготувати аджику з фейхоа. Такий соус сподобається всім любителям гострого. Добре підійде як до риби, так і до м'яса. В принципі, аджики вийде багато, тому пробувати її можна з чим захочете.
- Фейхоа - 8 кілограм
- Часник - 400 грам
- Braai - 1 пучок
- Омбало - 1 пучок (м'ята)
- Чебрець - 1 пучок
- Перець чилі - 1 штука
- Гострий зелений перець - 1 штука
- Запашний мелений перець - 2 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений прец - 0, 5 чайних ложки
Помийте і очистіть фейхоа. Подрібніть в комбайні до стану пюре. Потім протріть через сито. Проваріть суміш в каструлі з товстим дном, щоб вона сильніше загусла. Варіть на маленькому вогні, помішуючи.
У майорана, кінзи і м'яти видаляємо стебла, дрібно нарізаємо. Потім додаємо їх до пюре, яке продовжуємо варити.
Нарізаємо ножицями червоний і зелений перець. Подрібнюємо часник.
У ступці товчемо перець, коріандр і гвоздику. Часник, перці і приправи відправляємо в каструлю до фейхоа. Солимо. Варимо близько 5 хвилин - і прибираємо з вогню.
Заливаємо аджику в підготовлені стерилізовані банки, закупорюємо кришками.