Рецепт Пиріг солодкий з сиром фото

Пиріг солодкий з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Рецепт приготування пирога з лимонною цедрою і начинкою з сиру і жовтка.

Хрустка скоринка і ніжна сирна начинка відмінно доповнюють один одного.

Приготування:

У великій мисці змішати цукор, розм'якшене вершкове масло, борошно, жовтки і лимонну цедру. Замісити тісто. Розкачати половину тіста в квадрат завтовшки близько 3-4 мм. Викласти тісто на деко і випікати в духовці до напівготовності. У мисці змішати сир, розтерті жовтки і цукор. Дістати корж з духовки і викласти на нього сирну начинку рівним шаром. Розкачати з другої половини тіста такий же квадрат і накрити їм перший корж зверху. Змастити пиріг збитим яйцем і наколоти в декількох місцях. Випікати до готовності.


  • Цукру - 100 грам
  • Вершкового масла - 180 грам
  • Борошна - 300 грам
  • Жовтка - 1-2 штук
  • Лимона, Cedra - 1/2 штуки
  • Сиру - 1, 25 кілограма (начинка)
  • Жовтка - 4 штуки (начинка)
  • Цукру - 250 грам (начинка)
Хрустка скоринка і ніжна сирна начинка відмінно доповнюють один одного.

Приготування:

У великій мисці змішати цукор, розм'якшене вершкове масло, борошно, жовтки і лимонну цедру. Замісити тісто. Розкачати половину тіста в квадрат завтовшки близько 3-4 мм. Викласти тісто на деко і випікати в духовці до напівготовності. У мисці змішати сир, розтерті жовтки і цукор. Дістати корж з духовки і викласти на нього сирну начинку рівним шаром. Розкачати з другої половини тіста такий же квадрат і накрити їм перший корж зверху. Змастити пиріг збитим яйцем і наколоти в декількох місцях. Випікати до готовності.

Схожі рецепти