Пиріг солодкий з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з лимонною цедрою і начинкою з сиру і жовтка.
Хрустка скоринка і ніжна сирна начинка відмінно доповнюють один одного.
Приготування:
У великій мисці змішати цукор, розм'якшене вершкове масло, борошно, жовтки і лимонну цедру. Замісити тісто. Розкачати половину тіста в квадрат завтовшки близько 3-4 мм. Викласти тісто на деко і випікати в духовці до напівготовності. У мисці змішати сир, розтерті жовтки і цукор. Дістати корж з духовки і викласти на нього сирну начинку рівним шаром. Розкачати з другої половини тіста такий же квадрат і накрити їм перший корж зверху. Змастити пиріг збитим яйцем і наколоти в декількох місцях. Випікати до готовності.
- Цукру - 100 грам
- Вершкового масла - 180 грам
- Борошна - 300 грам
- Жовтка - 1-2 штук
- Лимона, Cedra - 1/2 штуки
- Сиру - 1, 25 кілограма (начинка)
- Жовтка - 4 штуки (начинка)
- Цукру - 250 грам (начинка)
Приготування:
У великій мисці змішати цукор, розм'якшене вершкове масло, борошно, жовтки і лимонну цедру. Замісити тісто. Розкачати половину тіста в квадрат завтовшки близько 3-4 мм. Викласти тісто на деко і випікати в духовці до напівготовності. У мисці змішати сир, розтерті жовтки і цукор. Дістати корж з духовки і викласти на нього сирну начинку рівним шаром. Розкачати з другої половини тіста такий же квадрат і накрити їм перший корж зверху. Змастити пиріг збитим яйцем і наколоти в декількох місцях. Випікати до готовності.