Лаваш з сиром солодкий
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше вірменський лаваш використовують для несолодких страв, однак розповім, як приготувати лаваш з сиром солодкий. Це відмінний варіант для десерту, який за смаком нагадує млинчики.
Крім того, що начинку загортаю в лаваш (що за смаком і структурі дуже нагадує звичайні млинці), так ще і заливаю все сумішшю з яйця і сметани, а потім випікаю в духовці. Таке блюдо дуже смачне і ситне, можна додати сухофруктів, фруктів або ягід. А самі рулетики можна подати зі сметаною, згущеним молоком, варенням або медом.
- Лаваш вірменський - 2 штуки (тонкий)
- Сир - 0, 5 кілограма
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 300 мілілітрів
1. У миску кладу сир, додаю до нього яйця і цукрової пісок.
2. Ретельно розминають масу виделкою або блендером. На цей раз я скористався останнім, маса вийшла однорідною і без грудочок.
3. Розгортаю обидва лаваша, кожен змащую вершковим маслом. Розподіляю сирну масу на 2 лаваша, розмазую її ложкою по всій поверхні.
4. Повертаю кожен лаваш рулетом, розрізаю кожен на кілька частин (за розміром форми для випічки), укладаю в неї.
5. В миску, де був сир, вбиваю яйца, розмішую їх віночком.
6. Додаю до яєць сметану. У мене 15% жирності, тому вона досить рідка.
7. Ретельно перемішую масу віночком, повинна вийти однорідна консистенція.
8. Заливаю рулети в формі отриманої масою, відправляю їх в духовку.
9. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці близько 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки, а потім включаю режим «Гриль» і готую ще 5 хвилин.
10. Дістаю лаваш з сиром, трохи остуджують його, а потім нарізаю шматочками прямо в формі і подаю до столу.