Пиріг «крокодил» з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати своїх рідних і гостей? Приготуйте незвичайний пиріг у формі крокодила! Такий пиріг буде просто чудово виглядати на святковому або обідньому столі!
Ви коли-небудь їли крокодила? У вас є відмінний шанс спробувати це страшно смачне плазун у вигляді пирога з м'ясом! Приготування такого крокодила - це ще і відмінний спосіб потренувати свої пальчики на фігурної ліплення з тіста. Заняття з тестом розслаблюють, заспокоюють, пробуджують радісне почуття творення і творчості, які є в кожній людині! А вже як смачно вам буде потім! !! До приготування такого пирога можна і навіть потрібно залучити дітей! Вони будуть просто в захваті. Ну що, дивимося рецепт приготування пирога крокодила з м'ясом і йдемо творити?
- Тісто - 1 кілограм (листкове дріжджове)
- Фарш - 500 грам (курячий)
- Цибуля - 2 штуки (порей і ріпчасту)
- Сир - 100 грам
- Горошок - 100 грам (консервований)
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Цибуля-порей порізати кільцями, ріпчаста - кубиками. Обсмажити все разом на змащеній олією сковороді (пару хвилин).
До цибулі додамо фарш, обсмажити його до готовності, хвилин 10.
Додати до готового фаршу натертий сир і зелений горошок, посолимо, поперчити і ретельно перемішати.
Тісто розкачати в один великий пласт, викладемо на середину начинку і зробимо надрізи, як на фото.
Утворені смужки загортаємо навколо начинки косою.
З незагорнені передньої частини тесту сформуємо мордочку нашого "крокодила" .
Задню частину трохи обрізаємо, робимо чотири лапи, а решта скручуємо в хвіст.
У мисочці збиваємо яйце, змащуємо їм нашого крокодила, відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Готово!
Готово!