Рецепт Пиріг «крокодил» з м'ясом фото

Пиріг «крокодил» з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Листкове тісто
Пісні страви
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Пироги

Хочете здивувати своїх рідних і гостей? Приготуйте незвичайний пиріг у формі крокодила! Такий пиріг буде просто чудово виглядати на святковому або обідньому столі!

Ви коли-небудь їли крокодила? У вас є відмінний шанс спробувати це страшно смачне плазун у вигляді пирога з м'ясом! Приготування такого крокодила - це ще і відмінний спосіб потренувати свої пальчики на фігурної ліплення з тіста. Заняття з тестом розслаблюють, заспокоюють, пробуджують радісне почуття творення і творчості, які є в кожній людині! А вже як смачно вам буде потім! !! До приготування такого пирога можна і навіть потрібно залучити дітей! Вони будуть просто в захваті. Ну що, дивимося рецепт приготування пирога крокодила з м'ясом і йдемо творити?

  • Тісто - 1 кілограм (листкове дріжджове)
  • Фарш - 500 грам (курячий)
  • Цибуля - 2 штуки (порей і ріпчасту)
  • Сир - 100 грам
  • Горошок - 100 грам (консервований)
  • Яйця - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
пиріг
Цибуля-порей порізати кільцями, ріпчаста - кубиками. Обсмажити все разом на змащеній олією сковороді (пару хвилин).
пиріг
До цибулі додамо фарш, обсмажити його до готовності, хвилин 10.
пиріг
Додати до готового фаршу натертий сир і зелений горошок, посолимо, поперчити і ретельно перемішати.
пиріг
Тісто розкачати в один великий пласт, викладемо на середину начинку і зробимо надрізи, як на фото.
пиріг
Утворені смужки загортаємо навколо начинки косою.
пиріг
З незагорнені передньої частини тесту сформуємо мордочку нашого "крокодила" .
пиріг
Задню частину трохи обрізаємо, робимо чотири лапи, а решта скручуємо в хвіст.
пиріг
У мисочці збиваємо яйце, змащуємо їм нашого крокодила, відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Готово!

Схожі рецепти