Піка Пеппероні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Піца - блюдо родом із сонячної Італії, але готують її в кожному регіоні абсолютно по-різному. Блюдо придумано було селянами, але люблять його, напевно, всі без винятку, навіть Ніндзя Черепашки
Опис приготування:
Чому у даного рецепта таку назву? Піца отримала свою назву від назви ковбаси. В даному випадку мається на увазі піца з круглими шматочками копченої ковбаси під назвою"Пепероні" . Дуже важко купити таку ковбасу на просторах СНД. Її можна замінити на свинячу ковбасу, однорідну салямі. Пропоную свій простий рецепт, як приготувати піцу"Пепероні" .
- Борошно - 3 склянки
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Пепероні - 300 грам
- Помідори - 2 штуки
- Твердий сир - 400 грам (або суміш сирів)
- Томатний соус - 5-6 Ст. Ложок
Для приготування піци просійте в миску борошно. Додайте сіль, цукор. Перемішайте борошно з цукром і сіллю просто руками.
У молоці розведіть сухі дріжджі. Дайте їм постояти в спокої близько 10 хвилин.
Влийте дріжджі до борошна. Замісити тісто.
В кінці замісу влийте до тесту рослинне масло. Знову замісити. Зберіть тісто в кулю. Покладіть його акуратно в миску. Затягніть миску плівкою. При кімнатній температурі тісто має піднятися за 2-3 годину. Влітку в 35-градусну спеку у мене тісто зійшло за 40 хвилин.
Розділіть тісто на кілька частин. Розкачайте в пласт. Покладіть в форму для випічки. На тісто викладіть пару ложок томатного соусу.
Розподіліть соус по всьому тесту. Зверху викладіть ковбасу і нарізані томати.
Натріть на крупній тертці сир. Посипте сиром всю піцу. Використовуйте саме крупну тертку, щоб при запіканні сир не перетворився на чіпси.
Подайте піцу"Пепероні" до столу, посипавши її зверху зеленню. Приємного апетиту і душевних посиденьок з друзями і рідними!