Підлива з борошном
(покроковий рецепт з фото)
Підлива з борошном - соус, який додаю до м'яса, птиці, риба та пасти. Готується вона дуже просто і, в залежності від уподобань, може бути бажаної густоти. У неї можна додати зелень і овочі.
Як приготувати підливу з борошном?
1. У сотейник або каструлю влийте молоко з водою. Доведіть до кипіння.
2. У кипляче молоко з водою додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Перемішайте. Масло має розчинитися.
3. У мисочці в невеликій кількості води розведіть борошно. Я вимішую її віником. Треба, щоб не було грудочок.
4. Тонким струменем, постійно помішуючи, додайте розведену водою борошно в молочно-масляну масу.
5. Вогонь поставте на мінімальний і, помішуючи, варіть до загустіння протягом 4-5 хвилин.
Така підлива відмінно підійде до картопляного пюре і котлет, до риби, відбивних. Можна її додати і до смажених грибочками, і до картопелька. До речі, замість молока можна використовувати нежирну сметану або вершки. Можна додати більше води. Кількість борошна також регулюйте на свій розсуд. Чим більше борошна, тим густіше буде соус. Майте на увазі, що густота підливи приходить пізніше, тому відразу багато борошна не додавайте.
Смачного!
- Молоко - 3/4 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 30-40 грам
- Борошно - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
1. У сотейник або каструлю влийте молоко з водою. Доведіть до кипіння.
2. У кипляче молоко з водою додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Перемішайте. Масло має розчинитися.
3. У мисочці в невеликій кількості води розведіть борошно. Я вимішую її віником. Треба, щоб не було грудочок.
4. Тонким струменем, постійно помішуючи, додайте розведену водою борошно в молочно-масляну масу.
5. Вогонь поставте на мінімальний і, помішуючи, варіть до загустіння протягом 4-5 хвилин.
Така підлива відмінно підійде до картопляного пюре і котлет, до риби, відбивних. Можна її додати і до смажених грибочками, і до картопелька. До речі, замість молока можна використовувати нежирну сметану або вершки. Можна додати більше води. Кількість борошна також регулюйте на свій розсуд. Чим більше борошна, тим густіше буде соус. Майте на увазі, що густота підливи приходить пізніше, тому відразу багато борошна не додавайте.
Смачного!