Гречані млинці (з пшеничним борошном)
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гречаних млинців з пшеничним борошном. Щоб млинці не були крихкими, до гречаної борошні підмішуємо пшеничного борошна.
Для приготування млинців з даного рецептом використовуються такі інгредієнти як: гречана і пшенична мука, яйця, молоко, вершкове масло і вода. Такі гриби можна робити з начинкою.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Борошно гречане - 650 грам
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Вода - 625 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження )
1. Пшеничну і гречану муку просіяти, разом змішати. Третю частину борошна змішуємо з дріжджами. У миску вливаємо теплу воду і підігріте молоко, додаємо цукор і добре розмішуємо. З 30 хвилин опару ставимо в тепле місце (можна в ємність з гарячою водою).
2. Коли опара постоїть півгодини, додаємо борошно що залишилася. Вимішуємо і залишаємо в теплому місці хвилин на 30. Коли тісто в обсязі збільшиться, потрібно його перемішати, обмять і залишити, поки воно не підійде ще раз. 2 -3 рази повторюємо цю процедуру.
3. Гаряче молоко вливаємо в тісто, добре розмішуємо і додаємо сіль і яйця.
4. У тісто додаємо розтоплене вершкове масло. Серветкою накриваємо тісто і для підйому ставимо в тепле місце.
5. Тонким шаром рослинного масла змащуємо нагріту сковороду. Трохи зменшивши нагрів, виливаємо ковшем на сковороду тісто. Випікаємо з двох сторін.
6. На тарілку складаємо вже готові млинці. Можна кожен млинець змастити маслом. Смачного.