Рецепт Підлива для картопляного пюре фото

Підлива для картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Навіть всіма улюблене блюдо іноді вимагає невеликого різноманітності. Пропоную вашій увазі насичену, ароматну підливу для картопляного пюре.

Опис приготування:

Простий рецепт підливи для картопляного пюре є у кожної господині. Пропоную вашій увазі цікавий варіант овочевий підливи з насиченим м'ясним ароматом і смаком.

1. Для приготування цієї страви знадобиться м'ясний бульйон. Приготувати його можна спеціально або заморозити невелику порцію заздалегідь. Перед приготуванням підливи його слід довести до кипіння і відставити.

2. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.

3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди цибулю.

4. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Коли цибуля стане золотистим, відправити до нього морква.

5. Часник натерти на тертці або нарізати дрібно. Додати на сковороду.

6. Помідори очистити від шкірки (зробити маленькі надрізи і залити окропом на кілька хвилин, потім облити холодною водою) і відправити до овочів.

7. Коли рідина з помідорів випаруватися, додати борошно і добре перемішати.

8. Поступово додавати в підливу бульйон до досягнення однорідної консистенції. Посолити і поперчити за смаком.

Точна кількість бульйону розрахувати досить складно, головне щоб підлива вийшла не надто рідкою.

Це не зовсім класичний рецепт підливи для картопляного пюре. Незважаючи на відчутний м'ясної присмак, підлива овочева і практично не жирна (особливо якщо використовувати другий або навіть третій бульйон).


  • Морква - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідори - 3 штуки
  • М'ясний бульйон - 200 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Простий рецепт підливи для картопляного пюре є у кожної господині. Пропоную вашій увазі цікавий варіант овочевий підливи з насиченим м'ясним ароматом і смаком.

1. Для приготування цієї страви знадобиться м'ясний бульйон. Приготувати його можна спеціально або заморозити невелику порцію заздалегідь. Перед приготуванням підливи його слід довести до кипіння і відставити.

2. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками.

3. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди цибулю.

4. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Коли цибуля стане золотистим, відправити до нього морква.

5. Часник натерти на тертці або нарізати дрібно. Додати на сковороду.

6. Помідори очистити від шкірки (зробити маленькі надрізи і залити окропом на кілька хвилин, потім облити холодною водою) і відправити до овочів.

7. Коли рідина з помідорів випаруватися, додати борошно і добре перемішати.

8. Поступово додавати в підливу бульйон до досягнення однорідної консистенції. Посолити і поперчити за смаком.

Точна кількість бульйону розрахувати досить складно, головне щоб підлива вийшла не надто рідкою.

Це не зовсім класичний рецепт підливи для картопляного пюре. Незважаючи на відчутний м'ясної присмак, підлива овочева і практично не жирна (особливо якщо використовувати другий або навіть третій бульйон).

Схожі рецепти