Піца в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Піца в мікрохвильовці - це універсальне блюдо. Годиться і для сніданку, і для обіду, і для вечері. А вже перекусити на роботі - мила справа. Приготувати піцу в мікрохвильовці дуже легко - спробуйте!
Сучасне життя протікає в шаленому ритмі - ми вічно кудись поспішаємо, все намагаємося робити якомога швидше, перекушуємо на бігу. Саме тому так популярна піца. У домашніх умовах піцу в мікрохвильовці приготувати не дуже складно. Роблю її я з різними начинками - за бажанням домашніх і виходячи з вмісту холодильника. Я сподіваюся, що цей рецепт приготування піци в мікрохвильовці нагоді вам не один раз.
Хай щастить!
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Гриби - 200 грам
- Ковбаса - 300 грам( я беру 150 г вареної ковбаси і стільки ж копченої)
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука (по бажанню)
- Помідор - 2 штуки
- Оливки - 15-20 штук (по бажанню)
- Сир - 300 грам
Змішуємо дріжджі, борошно, сіль і цукор.
Додаємо молоко або воду.
Додаємо молоко або воду.
Додаємо рослинне масло і ще раз добре вимішуємо.
Ставимо тісто в мікрохвильовку на мінімальну потужність на 1, 5-2 хвилини.( у мене мінімальна потужність 180 ват).
Дістаємо тісто, ділимо на дві частини і розгортаємо кола на дві піци за розміром тарілки вашої мікрохвильовки( у мене діаметр тарілки 34 см). Робимо по всій поверхні коржів наколи виделкою і намазуємо кетчупом.
Викладаємо на корж порізану ковбасу, гриби( я ложу сирі, якщо хочете - можете трохи присмажити їх). Поверх грибів та ковбаси укладаємо порізані помідори і перець. Зверху кільця цибулі.
Посипаємо тертим сиром і відправляємо в мікрохвильовку на 10-15 хвилин при максимальній потужності.