Піца на кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте ідеальне тісто для піци, то воно перед вами: м'яке і ніжне тісто на кефірі стане ідеальною основою для ароматної піци, майже такий же, як в Італії.
Любителям італійської кухні присвячується рецепт, як приготувати піцу на кефірі в духовці. Блюдо просто створено для великих веселих компаній. Міняйте начинку на свій розсуд, і кожен раз у вас буде виходити зовсім нове блюдо!
- Кефір - 200 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гриби - 400 грам
- Кетчуп - 50 грам
- Копчені ковбаски - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для тіста візьміть кефір пожирніше, замість розпушувача можете використовувати соду, гаситься оцтом в тій же кількості.

Кефір змішайте з яйцем, сіллю і розпушувачем.

Додайте просіяне борошно, замісіть м'яке тісто.

Тісто для піци на кефірі не повинно бути занадто тугим, нехай воно злегка липне у руках, але буде дуже м'яким.

Підготуйте начинку. Печериці очистіть і поріжте тонкими пластинами. Злегка обсмажте печериці в соняшниковій олії.

Ковбаски порізати тонкими кружечками.

Тісто розкачати у формі кола, викладіть на деко, застелене пергаментом.

Змастіть тісто кетчупом, викладіть гриби.

Зверху покладіть порізану ковбаску.

Зверху посипте тертим на крупній тертці сиром. Надсилайте майбутню піцу в духовку на 40 хвилин.

Вже через 20 хвилин по кухні рознесеться чудовий аромат.

Соковита, м'яка, ніжна піца на кефірі готова. Смачного!