Рецепт Перловка з овочами фото

Перловка з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Перлова крупа, Горох, Консервований горошок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

Іноді буває такий настрій, що хочеться звичайної, простий "людської" їжі. Ось, як приготувати перловку з овочами. Її часто обходять стороною, а даремно! Адже вона смачна і корисна.

Перлова каша відома всім фронтовикам. Ще дідусь розповідав, що годували їх на фронті недовареною перловкою, а потім солдати з животами мучилися. А все чому? та тому, що у перловки є одна особливість. Вариться вона довго, тому як крупа дуже груба. Але у нас-то з вами не фронтові уязика! А тому з перловки можна приготувати багато чудових страв!

  • Перлова крупа - 2 склянки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Горошок зелений консервований - 300 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 30 грам
перловка з овочами - фото крок 1
Промиваємо перлову крупу до прозорої води. Замочуємо в теплій воді на півгодинки. Після цього потрібно буде взяти суху сковороду і обсмажити перловку до горіхового запаху, помішуючи лопаткою.
перловка з овочами - фото крок 2
Поки перловка отмокает, можна зайнятися овочами. Чистимо моркву з цибулею. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо все на сковороді з соняшниковою олією до розм'якшення. Після чого відкриваємо банку горошку. Вивалюємо горошок разом з рідиною в сковороду. tusim 5 хвилин.
перловка з овочами - фото крок 3
Після чого всипаємо обсмажену перловку, рівномірно розподіляючи по овочах. Виливаємо в сковороду сиру воду. Потрібно, щоб вона закрила повністю овочі з крупою. Тушкуємо на невеликому вогні протягом години.
перловка з овочами - фото крок 4
Коли вода почне випаровуватися і ви побачите, що перловка поднабухла, накрийте сковорідку кришкою. За необхідності доливайте воду, щоб перловка стала м'якою.
перловка з овочами - фото крок 5
Для 10 хвилин до готовності все потрібно посолити і поперчити. Приправи додавайте на свій смак. Подавайте перловку з овобщамі з зеленню як самостійну страву, або як гарнір до основного. Смачного!

Схожі рецепти