Рецепт Перловка з овочами фото

Перловка з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Перлова крупа , Горох , Консервований горошок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Іноді буває такий настрій, що хочеться звичайної, простий"людської" їжі. Ось, як приготувати перловку з овочами. Її часто обходять стороною, а даремно! Адже вона смачна і корисна.

Опис приготування:

Перлова каша відома всім фронтовикам. Ще дідусь розповідав, що годували їх на фронті недовареною перловкою, а потім солдати з животами мучилися. А все чому? та тому, що у перловки є одна особливість. Вариться вона довго, тому як крупа дуже груба. Але у нас-то з вами не фронтові уязика! А тому з перловки можна приготувати багато чудових страв!

  • Перлова крупа - 2 склянки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Горошок зелений консервований - 300 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 30 грам
перловка з овочами - фото крок 1
Промиваємо перлову крупу до прозорої води. Замочуємо в теплій воді на півгодинки. Після цього потрібно буде взяти суху сковороду і обсмажити перловку до горіхового запаху, помішуючи лопаткою.
перловка з овочами - фото крок 2
Поки перловка отмокает, можна зайнятися овочами. Чистимо моркву з цибулею. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо все на сковороді з соняшниковою олією до розм'якшення. Після чого відкриваємо банку горошку. Вивалюємо горошок разом з рідиною в сковороду. tusim 5 хвилин.
перловка з овочами - фото крок 3
Після чого всипаємо обсмажену перловку, рівномірно розподіляючи по овочах. Виливаємо в сковороду сиру воду. Потрібно, щоб вона закрила повністю овочі з крупою. Тушкуємо на невеликому вогні протягом години.
перловка з овочами - фото крок 4
Коли вода почне випаровуватися і ви побачите, що перловка поднабухла, накрийте сковорідку кришкою. За необхідності доливайте воду, щоб перловка стала м'якою.
перловка з овочами - фото крок 5
Для 10 хвилин до готовності все потрібно посолити і поперчити. Приправи додавайте на свій смак. Подавайте перловку з овобщамі з зеленню як самостійну страву, або як гарнір до основного. Смачного!

Схожі рецепти