Перловка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Іноді буває такий настрій, що хочеться звичайної, простий "людської" їжі. Ось, як приготувати перловку з овочами. Її часто обходять стороною, а даремно! Адже вона смачна і корисна.
Перлова каша відома всім фронтовикам. Ще дідусь розповідав, що годували їх на фронті недовареною перловкою, а потім солдати з животами мучилися. А все чому? та тому, що у перловки є одна особливість. Вариться вона довго, тому як крупа дуже груба. Але у нас-то з вами не фронтові уязика! А тому з перловки можна приготувати багато чудових страв!
- Перлова крупа - 2 склянки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Горошок зелений консервований - 300 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 30 грам
Промиваємо перлову крупу до прозорої води. Замочуємо в теплій воді на півгодинки. Після цього потрібно буде взяти суху сковороду і обсмажити перловку до горіхового запаху, помішуючи лопаткою.
Поки перловка отмокает, можна зайнятися овочами. Чистимо моркву з цибулею. Морква трьом на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо все на сковороді з соняшниковою олією до розм'якшення. Після чого відкриваємо банку горошку. Вивалюємо горошок разом з рідиною в сковороду. tusim 5 хвилин.
Після чого всипаємо обсмажену перловку, рівномірно розподіляючи по овочах. Виливаємо в сковороду сиру воду. Потрібно, щоб вона закрила повністю овочі з крупою. Тушкуємо на невеликому вогні протягом години.
Коли вода почне випаровуватися і ви побачите, що перловка поднабухла, накрийте сковорідку кришкою. За необхідності доливайте воду, щоб перловка стала м'якою.
Для 10 хвилин до готовності все потрібно посолити і поперчити. Приправи додавайте на свій смак. Подавайте перловку з овобщамі з зеленню як самостійну страву, або як гарнір до основного. Смачного!