Рецепт Перепелиці в духовці фото

Перепелиці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Перепелиця
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В якості основної страви на обід, вечерю або святковий стіл перепілки в духовці в домашніх умовах - дуже цікавий варіант. Неймовірно ароматні, ніжні всередині і з хрусткою скоринкою.

Опис приготування:

Рецепт приготування перепілок в духовці хороший тим, що з мінімумом інгредієнтів і зусиль у вас вийде дивовижне блюдо. До речі, використовувати ви можете абсолютно будь-які ароматні трави, які вам до смаку, а також найрізноманітніші спеції. Для тих, хто любить гостреньке, рекомендую додати перець чилі.

  • Перепелиця - 8 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ 50-70 грам)
  • Часник - 8 зубчиків
  • Гілочка чебрецю - 2 штуки
  • Розмарин - 1 штука
  • Біле вино - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
перепелиці в духовці - фото крок 1
1. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти, які ви будете використовувати в цей простий рецепт перепілок в духовці. Пташок, лимон, зелень вимийте як слід і обсушити. Очистіть часник.
перепелиці в духовці - фото крок 2
2. Вершкове масло з'єднайте з зеленню, спеціями і часником. Перемішайте все як слід. Наріжте лимон на 8 частин. Кожну пташку змастіть з усіх боків, в тому числі і всередині, ароматним маслом і вкладіть всередину скибочку лимона.
перепелиці в духовці - фото крок 3
3. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її трохи маслом і викладіть перепілок. Для зручності можна зв'язати лапки. Зверху, для більш хрусткої скоринки, викладіть невеликі шматочки вершкового. Полийте трохи білим вином і при бажанні додайте трішки бульйону. Тепер можна відправляти деко в розігріту до 180 градусів духовку.
перепелиці в духовці - фото крок 4
4. Перепелиці в духовці в домашніх умовах прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром. В даному випадку це запечена картопля. Хвилин через 35-40 деко дістаньте з духовки і накрийте фольгою. Залиште ще на 10-12 хвилин, а після можна подавати до столу.

Схожі рецепти