Перепелиці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
В якості основної страви на обід, вечерю або святковий стіл перепілки в духовці в домашніх умовах - дуже цікавий варіант. Неймовірно ароматні, ніжні всередині і з хрусткою скоринкою.
Рецепт приготування перепілок в духовці хороший тим, що з мінімумом інгредієнтів і зусиль у вас вийде дивовижне блюдо. До речі, використовувати ви можете абсолютно будь-які ароматні трави, які вам до смаку, а також найрізноманітніші спеції. Для тих, хто любить гостреньке, рекомендую додати перець чилі.
- Перепелиця - 8 штук
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ 50-70 грам)
- Часник - 8 зубчиків
- Гілочка чебрецю - 2 штуки
- Розмарин - 1 штука
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти, які ви будете використовувати в цей простий рецепт перепілок в духовці. Пташок, лимон, зелень вимийте як слід і обсушити. Очистіть часник.

2. Вершкове масло з'єднайте з зеленню, спеціями і часником. Перемішайте все як слід. Наріжте лимон на 8 частин. Кожну пташку змастіть з усіх боків, в тому числі і всередині, ароматним маслом і вкладіть всередину скибочку лимона.

3. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її трохи маслом і викладіть перепілок. Для зручності можна зв'язати лапки. Зверху, для більш хрусткої скоринки, викладіть невеликі шматочки вершкового. Полийте трохи білим вином і при бажанні додайте трішки бульйону. Тепер можна відправляти деко в розігріту до 180 градусів духовку.

4. Перепелиці в духовці в домашніх умовах прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром. В даному випадку це запечена картопля. Хвилин через 35-40 деко дістаньте з духовки і накрийте фольгою. Залиште ще на 10-12 хвилин, а після можна подавати до столу.