Рецепт Penovani фото

Penovani
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Смачні вироби з листкового тіста, найчастіше з начинкою з сиру сулугуні. Дуже популярні в Грузії. Спечіть і вони будуть популярні і в вашій родині

Опис приготування:

Penovani - це листкові пиріжки, зазвичай з начинкою з сиру. Смачні, розсипчасті і дуже ароматні. Їсти їх найкраще гарячими, з пилу, з жару. В іншому випадку, я думаю, і не вийде - всі домашні відразу ж прибіжать на кухню, ледь відчувши запах пеновані. Рецепт приготування пеновані не дуже просте - доведеться повозитися з приготуванням листкового тіста. Можна купити готове тісто в магазині. Але - домашнє набагато смачніше! розповідаю, як зробити пеновані з смачного і перевіреного роками тесту.

1. Просіяти борошно і зібрати гіркою. Зробити посередині поглиблення.

2. Змішати з холодною водою горілку, оцет, рослинна олія, сіль і жовтки.

3. Вливати в борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини.

4. Маргарин частка на 9 частин. Він повинен бути м'яким, щоб його можна було добре розмазувати на тесті.

5. Розкачуємо кожну частину тесту в квадрат зі сторонами приблизно 25 з 25 см. Змащуємо квадрат маргарином і складаємо так, щоб вийшла ніби стрічка в три шари. Потім загортаємо довгі краї і вийде пишний листковий квадрат. Злегка розгортаємо його, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на пів години. Точно так само чинимо з іншими частинами тесту.

6. Через пів години виймаємо тісто, знову розгортає в квадрат і знову повторюємо той же процес зі змазуванням. І так робимо три рази.

7. Після останньої прошарку тесту маргарином воно повинно полежати в холодильнику не менше години. Дістаємо тісто і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 5 см. Нарізаємо на квадрати розміром 15 з 15 см.

8. Натираємо сир на крупній тертці і викладаємо порціями в центр кожного квадрата.

9. Загортаємо кути конвертиком і прищипують верхівку, щоб пиріг не розкрився при випічці.

10. Викласти на деко з папером для випічки, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220-240 градусів духовці до золотистого кольору.

Процес злегка клопіткий, але у вас все вийде!

  • Борошно - 3 склянки
  • Яйця - 2 штуки(1 жовток - для тіста, 1 яйце - для змащення пиріжків)
  • Маргарин - 400 грам
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Горілка - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 1 Склянка (дуже холодна)
  • Сир сулугуні - 400 грам
Penovani - це листкові пиріжки, зазвичай з начинкою з сиру. Смачні, розсипчасті і дуже ароматні. Їсти їх найкраще гарячими, з пилу, з жару. В іншому випадку, я думаю, і не вийде - всі домашні відразу ж прибіжать на кухню, ледь відчувши запах пеновані. Рецепт приготування пеновані не дуже просте - доведеться повозитися з приготуванням листкового тіста. Можна купити готове тісто в магазині. Але - домашнє набагато смачніше! розповідаю, як зробити пеновані з смачного і перевіреного роками тесту.

1. Просіяти борошно і зібрати гіркою. Зробити посередині поглиблення.

2. Змішати з холодною водою горілку, оцет, рослинна олія, сіль і жовтки.

3. Вливати в борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини.

4. Маргарин частка на 9 частин. Він повинен бути м'яким, щоб його можна було добре розмазувати на тесті.

5. Розкачуємо кожну частину тесту в квадрат зі сторонами приблизно 25 з 25 см. Змащуємо квадрат маргарином і складаємо так, щоб вийшла ніби стрічка в три шари. Потім загортаємо довгі краї і вийде пишний листковий квадрат. Злегка розгортаємо його, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на пів години. Точно так само чинимо з іншими частинами тесту.

6. Через пів години виймаємо тісто, знову розгортає в квадрат і знову повторюємо той же процес зі змазуванням. І так робимо три рази.

7. Після останньої прошарку тесту маргарином воно повинно полежати в холодильнику не менше години. Дістаємо тісто і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 5 см. Нарізаємо на квадрати розміром 15 з 15 см.

8. Натираємо сир на крупній тертці і викладаємо порціями в центр кожного квадрата.

9. Загортаємо кути конвертиком і прищипують верхівку, щоб пиріг не розкрився при випічці.

10. Викласти на деко з папером для випічки, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220-240 градусів духовці до золотистого кольору.

Процес злегка клопіткий, але у вас все вийде!

Схожі рецепти