Penovani
(покроковий рецепт з фото)
Смачні вироби з листкового тіста, найчастіше з начинкою з сиру сулугуні. Дуже популярні в Грузії. Спечіть і вони будуть популярні і в вашій родині
Опис приготування:
Penovani - це листкові пиріжки, зазвичай з начинкою з сиру. Смачні, розсипчасті і дуже ароматні. Їсти їх найкраще гарячими, з пилу, з жару. В іншому випадку, я думаю, і не вийде - всі домашні відразу ж прибіжать на кухню, ледь відчувши запах пеновані. Рецепт приготування пеновані не дуже просте - доведеться повозитися з приготуванням листкового тіста. Можна купити готове тісто в магазині. Але - домашнє набагато смачніше! розповідаю, як зробити пеновані з смачного і перевіреного роками тесту.
1. Просіяти борошно і зібрати гіркою. Зробити посередині поглиблення.
2. Змішати з холодною водою горілку, оцет, рослинна олія, сіль і жовтки.
3. Вливати в борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини.
4. Маргарин частка на 9 частин. Він повинен бути м'яким, щоб його можна було добре розмазувати на тесті.
5. Розкачуємо кожну частину тесту в квадрат зі сторонами приблизно 25 з 25 см. Змащуємо квадрат маргарином і складаємо так, щоб вийшла ніби стрічка в три шари. Потім загортаємо довгі краї і вийде пишний листковий квадрат. Злегка розгортаємо його, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на пів години. Точно так само чинимо з іншими частинами тесту.
6. Через пів години виймаємо тісто, знову розгортає в квадрат і знову повторюємо той же процес зі змазуванням. І так робимо три рази.
7. Після останньої прошарку тесту маргарином воно повинно полежати в холодильнику не менше години. Дістаємо тісто і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 5 см. Нарізаємо на квадрати розміром 15 з 15 см.
8. Натираємо сир на крупній тертці і викладаємо порціями в центр кожного квадрата.
9. Загортаємо кути конвертиком і прищипують верхівку, щоб пиріг не розкрився при випічці.
10. Викласти на деко з папером для випічки, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220-240 градусів духовці до золотистого кольору.
Процес злегка клопіткий, але у вас все вийде!
- Борошно - 3 склянки
- Яйця - 2 штуки(1 жовток - для тіста, 1 яйце - для змащення пиріжків)
- Маргарин - 400 грам
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Горілка - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1 Склянка (дуже холодна)
- Сир сулугуні - 400 грам
1. Просіяти борошно і зібрати гіркою. Зробити посередині поглиблення.
2. Змішати з холодною водою горілку, оцет, рослинна олія, сіль і жовтки.
3. Вливати в борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 3 частини.
4. Маргарин частка на 9 частин. Він повинен бути м'яким, щоб його можна було добре розмазувати на тесті.
5. Розкачуємо кожну частину тесту в квадрат зі сторонами приблизно 25 з 25 см. Змащуємо квадрат маргарином і складаємо так, щоб вийшла ніби стрічка в три шари. Потім загортаємо довгі краї і вийде пишний листковий квадрат. Злегка розгортаємо його, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на пів години. Точно так само чинимо з іншими частинами тесту.
6. Через пів години виймаємо тісто, знову розгортає в квадрат і знову повторюємо той же процес зі змазуванням. І так робимо три рази.
7. Після останньої прошарку тесту маргарином воно повинно полежати в холодильнику не менше години. Дістаємо тісто і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 5 см. Нарізаємо на квадрати розміром 15 з 15 см.
8. Натираємо сир на крупній тертці і викладаємо порціями в центр кожного квадрата.
9. Загортаємо кути конвертиком і прищипують верхівку, щоб пиріг не розкрився при випічці.
10. Викласти на деко з папером для випічки, змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220-240 градусів духовці до золотистого кольору.
Процес злегка клопіткий, але у вас все вийде!