Печиво з сюрпризом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Печиво з сюрпризом - це свого роду приємне ворожіння. Печиво з сюрпризом прийшло до нас зі сходу і дуже полюбилося. Чому б не приготувати його будинку і здивувати друзів і близьких?
Опис приготування:
Печиво з сюрпризом - незвичайне частування, яке припаде до душі будь-якому гостю. Готується печиво з сюрпризом досить легко. Обов'язковою інгредієнтом є кукурудзяний крохмаль, який надає печінкою особливу форму. Печиво готується досить швидко. Головне - це спритність рук, яка можливо приходить з досвідом.
Хай щастить!
- Білок - 2 штуки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 1/2 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 4 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 3/4 чайних ложки
Для частування необхідно підготувати папір на якій писати побажання або поздоровлення. Нарізати смужками в 7 см завдовжки і 1 см шириною.
Відокремити білки від жовтків і влити в різні миски. Білки потрібно збивати, додаючи в миску ванілін і рослинне масло. Збивати до спінювання.
В іншій мисці необхідно змішати крохмаль, цукор, сіль, Пристрасть і вода. За допомогою міксера або блендера збити до створення єдиної маси.
Продовжуючи збивати, в другу миску додати збиті білки і змішувати вміст до єдиної маси. Жовтки знадобляться пізніше.
На деко покласти папір для випічки і змастити її вершковим маслом і ложкою акуратно викладати кружечки з заготовленої суміші. Необхідно стежити за відстанню між ними, щоб кружечки не зливалися. Поставити в попередньо розігріту духовку (до 180 градусів) випікатися на 10-12 хвилин до золотистого стану.
Після того як приготувалися коржики, по середині викласти папірчик з побажанням.
Печінка скласти.
Наступний крок - надання печінкою потрібну форму. Для цього можна використовувати бортик гуртки. Згинати потрібно так, щоб кінчики печива як би торкалися одне одного через стінку. Потримати деякий час, щоб зафіксувалася форма.
Викласти в форму для кексів і пекти в духовці ще 5 хвилин. Перед тим як відправляти в духовку можна злегка змастити печиво жовтком для кольору.