Печиво з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів несолодкої випічки хочу запропонувати досить простий рецепт печива з сулугуні, сир і ароматними спеціями. Прекрасний перекус, а також закуска до пива, наприклад.
Опис приготування:
1. Для приготування тіста насамперед збийте в глибокій мисці яйце з сіллю.
2. Додайте протертий сир (його можна і не додавати, то на мій погляд з ним печиво з сулугуні в домашніх умовах виходить більш цікавою текстури) і розм'якшене вершкове масло.
3. Все як слід перемішайте і в однорідну масу додайте тертий сир.
4. Борошно просійте з розпушувачем і спеціями. Для кольору рекомендую використовувати в рецепт приготування печива з сулугуні паприку і шафран, а для аромату - часник, мускатний горіх, koriandr. Втім, підійдуть будь-які спеції, які вам до смаку.
5. Всипати невеликими порціями борошно, замішуючи однорідне тісто. Воно повинно вийти м'яким, еластичним і не липнути до рук. Вимішайте його як слід руками. Потім загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодинки.
6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розкачати на робочій поверхні.
7. За допомогою виїмок виріжте печиво і викладайте їх на деко, застелене пергаментом.
8. Випікайте близько 15 хвилин. Важливо не пересушити печиво, щоб воно залишалося м'яким.
Ось і весь секрет. Сподіваюся, що цей варіант, як зробити печиво з сулугуні ви полюбите!
- Борошно - 1 Склянка
- Добре - 250 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Спеції - 1 Чайна ложка (паприка, мелений часник і т.Д.)
2. Додайте протертий сир (його можна і не додавати, то на мій погляд з ним печиво з сулугуні в домашніх умовах виходить більш цікавою текстури) і розм'якшене вершкове масло.
3. Все як слід перемішайте і в однорідну масу додайте тертий сир.
4. Борошно просійте з розпушувачем і спеціями. Для кольору рекомендую використовувати в рецепт приготування печива з сулугуні паприку і шафран, а для аромату - часник, мускатний горіх, koriandr. Втім, підійдуть будь-які спеції, які вам до смаку.
5. Всипати невеликими порціями борошно, замішуючи однорідне тісто. Воно повинно вийти м'яким, еластичним і не липнути до рук. Вимішайте його як слід руками. Потім загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодинки.
6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розкачати на робочій поверхні.
7. За допомогою виїмок виріжте печиво і викладайте їх на деко, застелене пергаментом.
8. Випікайте близько 15 хвилин. Важливо не пересушити печиво, щоб воно залишалося м'яким.
Ось і весь секрет. Сподіваюся, що цей варіант, як зробити печиво з сулугуні ви полюбите!