Печиво з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Зараз самий сезон полуниці: вона солодка, ароматна і соковита. Саме час у всю використовувати її для десертів або різноманітної випічки. Розповім про рецепт, як приготувати печиво з полуницею.
Опис приготування:
Для приготування печива підійде і заморожена полуниця, також можете використовувати інші ягоди. Ви можете зробити тісто заздалегідь, наприклад, з самого ранку, а потім відправити його в холодильник і використовувати до вечора. Подавайте печиво після охолодження, прикрасивши його шоколадною або інший глазур'ю.
- Полуниця - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Вершки - 1 Склянка(+ 3 столові ложки для глазурі)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Вимийте полуницю, наріжте її кубиками. Викладіть в миску і додайте до неї цукор, сік половинки лимона. Перемішайте і відставте на час.
2. Змішайте борошно, соду, сіль, додайте до суміші нарізане шматочки холодне вершкове масло, перетріть в крихту. Додайте 1 склянка вершків і перемішайте тісто.
3. Додайте в тісто полуницю з усіма утворилися соками.
4. Викладіть тісто на деко з пергаментом і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
5. Дістаньте деко з духовки, перекладіть печиво для охолодження.
6. Тим часом змішайте цукрову пудру, залишилися 3 ложки вершків і ванільний екстракт.
7. Полийте печиво приготовленої глазур'ю. Смачного!