Печиво з цедрою лимона
(покроковий рецепт з фото)
Печиво з приємним ароматом лимона і м'яким, ніжним смаком. Можна зробити звичайне фігурне печиво або кільця, як в даному варіанті. Таке печиво сподобається і дорослим, і дітям. Подаємо до чаю.
Борошно підсипає в тісто невеликими порціями і весь час перемішуємо. Так ви зможете отримати ідеальну консистенцію. Тісто має залишитися м'яким, але не повинно липнути до рук.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Сода - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Інгредієнти для приготування печива.
Лимон обдаємо окропом і знімаємо з нього цедру.
Додаємо цукор.
Далі, вбиваємо яйце і все перемішуємо.
Кладемо шматочок м'якого вершкового масла і продовжуємо перемішувати.
Коли маса стане однорідною додаємо просіяне борошно і соду, гашене соком лимона.
Замішуємо тісто.
Тісто не повинно липнути до рук. Тому при необхідності можете додати трохи борошна.
Тісто не повинно липнути до рук. Тому при необхідності можете додати трохи борошна.
Тісто розгортаємо.
Склянкою вирізаємо кружечки і по центру кожного кола робимо формою отвір. Можна використовувати форму для випікання або чарку менше діаметром, ніж склянку.
Печиво кладемо на деко з пергаментному. Відправляємо деко в духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, близько 12 хвилин.
Печиво з цедрою лимона готове, можна його посипати цукровою пудрою. Подаємо до чаю, угощайтесь.