Рецепт Печиво з цедрою лимона фото

Печиво з цедрою лимона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Вершкове масло , Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , Фуршет
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 8
Час приготування: 35 хв.

Печиво з приємним ароматом лимона і м'яким, ніжним смаком. Можна зробити звичайне фігурне печиво або кільця, як в даному варіанті. Таке печиво сподобається і дорослим, і дітям. Подаємо до чаю.

Опис приготування:

Борошно підсипає в тісто невеликими порціями і весь час перемішуємо. Так ви зможете отримати ідеальну консистенцію. Тісто має залишитися м'яким, але не повинно липнути до рук.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сода - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
печиво з цедрою лимона - фото крок 1
Інгредієнти для приготування печива.
печиво з цедрою лимона - фото крок 2
Лимон обдаємо окропом і знімаємо з нього цедру.
печиво з цедрою лимона - фото крок 3
Додаємо цукор.
печиво з цедрою лимона - фото крок 4
Далі, вбиваємо яйце і все перемішуємо.
печиво з цедрою лимона - фото крок 5
Кладемо шматочок м'якого вершкового масла і продовжуємо перемішувати.
печиво з цедрою лимона - фото крок 6
Коли маса стане однорідною додаємо просіяне борошно і соду, гашене соком лимона.
печиво з цедрою лимона - фото крок 7
Замішуємо тісто.
Тісто не повинно липнути до рук. Тому при необхідності можете додати трохи борошна.
печиво з цедрою лимона - фото крок 8
Тісто розгортаємо.
печиво з цедрою лимона - фото крок 9
Склянкою вирізаємо кружечки і по центру кожного кола робимо формою отвір. Можна використовувати форму для випікання або чарку менше діаметром, ніж склянку.
печиво з цедрою лимона - фото крок 10
Печиво кладемо на деко з пергаментному. Відправляємо деко в духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, близько 12 хвилин.
печиво з цедрою лимона - фото крок 11
Печиво з цедрою лимона готове, можна його посипати цукровою пудрою. Подаємо до чаю, угощайтесь.

Схожі рецепти