Рецепт Варення з яблук з цедрою лимона і корицею фото

Варення з яблук з цедрою лимона і корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Щоб додати трохи різноманітності в варення, вирішив спробувати рецепт приготування варення з яблук з цедрою лимона і корицею.

Опис приготування:

Готуємо варення з яблук з цедрою лимона і корицею в домашніх умовах:

1. У холодній проточній воді промиваємо яблука і лимон. З лимона ножем знімаємо цедру. Цедру подрібнюємо до стану порошку. З м'якоті вичавлюємо сік.

2. Доводимо до кипіння каструлю з водою. Додаємо в неї цукор, помішувати до розчинення і потім додаємо лимонну цедру. Даємо сиропу прокипіти пару хвилин і знімає з вогню.

3. Поки сироп настоюється, знімаємо з яблука шкірку і нарізаємо на дрібні шматочки. У миску з очищеними яблука заливаємо лимонний сік.

4. Проціджуємо сироп крізь марлю і заливаємо в миску з яблуками. Доводимо все до кипіння і залишаємо, накриваючи кришкою, з 4 годину.

5. Знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на 5 годин настоюватися.

6. Повторюємо процедуру і додаємо чайну ложку кориці до закипання маси.

7. Розливаємо вийшло варення по сухим стерилізованих банках.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Вода - 400 мілілітрів
Готуємо варення з яблук з цедрою лимона і корицею в домашніх умовах:

1. У холодній проточній воді промиваємо яблука і лимон. З лимона ножем знімаємо цедру. Цедру подрібнюємо до стану порошку. З м'якоті вичавлюємо сік.

2. Доводимо до кипіння каструлю з водою. Додаємо в неї цукор, помішувати до розчинення і потім додаємо лимонну цедру. Даємо сиропу прокипіти пару хвилин і знімає з вогню.

3. Поки сироп настоюється, знімаємо з яблука шкірку і нарізаємо на дрібні шматочки. У миску з очищеними яблука заливаємо лимонний сік.

4. Проціджуємо сироп крізь марлю і заливаємо в миску з яблуками. Доводимо все до кипіння і залишаємо, накриваючи кришкою, з 4 годину.

5. Знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на 5 годин настоюватися.

6. Повторюємо процедуру і додаємо чайну ложку кориці до закипання маси.

7. Розливаємо вийшло варення по сухим стерилізованих банках.

Схожі рецепти