Варення з яблук з цедрою лимона і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Щоб додати трохи різноманітності в варення, вирішив спробувати рецепт приготування варення з яблук з цедрою лимона і корицею.
Готуємо варення з яблук з цедрою лимона і корицею в домашніх умовах:
1. У холодній проточній воді промиваємо яблука і лимон. З лимона ножем знімаємо цедру. Цедру подрібнюємо до стану порошку. З м'якоті вичавлюємо сік.
2. Доводимо до кипіння каструлю з водою. Додаємо в неї цукор, помішувати до розчинення і потім додаємо лимонну цедру. Даємо сиропу прокипіти пару хвилин і знімає з вогню.
3. Поки сироп настоюється, знімаємо з яблука шкірку і нарізаємо на дрібні шматочки. У миску з очищеними яблука заливаємо лимонний сік.
4. Проціджуємо сироп крізь марлю і заливаємо в миску з яблуками. Доводимо все до кипіння і залишаємо, накриваючи кришкою, з 4 годину.
5. Знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на 5 годин настоюватися.
6. Повторюємо процедуру і додаємо чайну ложку кориці до закипання маси.
7. Розливаємо вийшло варення по сухим стерилізованих банках.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Вода - 400 мілілітрів
1. У холодній проточній воді промиваємо яблука і лимон. З лимона ножем знімаємо цедру. Цедру подрібнюємо до стану порошку. З м'якоті вичавлюємо сік.
2. Доводимо до кипіння каструлю з водою. Додаємо в неї цукор, помішувати до розчинення і потім додаємо лимонну цедру. Даємо сиропу прокипіти пару хвилин і знімає з вогню.
3. Поки сироп настоюється, знімаємо з яблука шкірку і нарізаємо на дрібні шматочки. У миску з очищеними яблука заливаємо лимонний сік.
4. Проціджуємо сироп крізь марлю і заливаємо в миску з яблуками. Доводимо все до кипіння і залишаємо, накриваючи кришкою, з 4 годину.
5. Знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на 5 годин настоюватися.
6. Повторюємо процедуру і додаємо чайну ложку кориці до закипання маси.
7. Розливаємо вийшло варення по сухим стерилізованих банках.