Варення з яблук і лимона
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную ще варіант рецепта приготування варення з яблук і лимона. Це сухе варення, яке більше нагадує мармелад.
Нижче описано, як приготувати варення з яблук і лимона, використовуючи кухонну плиту і духовку. За консистенцією варення повинно нагадувати пастилу і бути трохи сухим. Такий ефект досягається завдяки випаровування зайвої рідини на стадії варіння.
- Яблука - 15 штук
- Цукор - 4 склянки
- Цукрова пудра - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
- Гвоздика - За смаком
Відокремлюємо цедру від лимона. Натираємо її на тертці.
Чистим яблоки, ріжемо на тонкі пластинки або часточки.
Варимо яблука протягом 20 хвилин на середньому вогні. Додаємо цедру і пропущений через м'ясорубку лимон.
Перетираем яблоки ситом. Додаємо цукор і перемішуємо все.
Включаємо повільний вогонь, помішуючи суміш ложкою, щоб зайва рідина випарується.
Стерилізуємо банки.
Переливаємо варення по банкам і залишаємо в духовці. Чекаємо, поки зверху не утвориться скоринка. Виймаємо банки з шафи.
Закочує банки, залишаємо на зберігання.