Рецепт Варення з імбиру і лимона фото

Варення з імбиру і лимона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 дн. 0 г. 0 хв.

Варення з імбиру і лимона - це екзотика, можливість спробувати новий смак. Зваріть його хоч раз і зрозумієте, подобається вам воно чи ні. У нашій родині всім подобається. Правда багато його не з'їси.

Опис приготування:

Щоб приготувати варення з імбиру і лимона, треба трохи повозитися, скажу відверто. Ніяких мудрованих інгредієнтів не знадобиться, але сам процес приготування досить тоскний. Однак воно того варто. Виходить не стільки смачне, скільки неймовірно корисне варення. Якщо хочете, можете істотно зменшити кількість цукру і приготувати настільки корисне варення, що його можна буде їсти як профілактичні ліки. Правда - невеликими зовсім порціями, т.К. Смак можете собі уявити

Отже, рецепт варення з імбиру і лимона:

1. Почистіть і поріжте шматочками імбир і цедру лимона.

2. Замочити імбир і цедру лимона на 3 дня, щодня по три рази міняючи воду.

3. Зварити сироп зі склянки води і цукру, і соку лимонів.

4. У киплячий сироп кинути імбир і цедру лимона, довести до кипіння, остудити. Наполягати 3 годину.

5. Знову довести до кипіння, відставити на 3 годину (або більше).

6. Довести до кипіння, додати в варення з імбиру пектин. Розкласти по банках. Можна зберігати в холодильнику.

Рекомендую готове варення з імбиру подрібнити в блендері.

Варення з імбиру і лимона надзвичайного пряного смаку добре відтіняє навіть курку. Можна придумати безліч варіантів, щоб урізноманітнити страви своєї кухні. Успіхів!

  • Імбир - 300 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Лимон - 2 штуки
  • Пектин - 1 штука (пакетик)
  • Вода - 1 Склянка (для сиропу)
Щоб приготувати варення з імбиру і лимона, треба трохи повозитися, скажу відверто. Ніяких мудрованих інгредієнтів не знадобиться, але сам процес приготування досить тоскний. Однак воно того варто. Виходить не стільки смачне, скільки неймовірно корисне варення. Якщо хочете, можете істотно зменшити кількість цукру і приготувати настільки корисне варення, що його можна буде їсти як профілактичні ліки. Правда - невеликими зовсім порціями, т.К. Смак можете собі уявити

Отже, рецепт варення з імбиру і лимона:

1. Почистіть і поріжте шматочками імбир і цедру лимона.

2. Замочити імбир і цедру лимона на 3 дня, щодня по три рази міняючи воду.

3. Зварити сироп зі склянки води і цукру, і соку лимонів.

4. У киплячий сироп кинути імбир і цедру лимона, довести до кипіння, остудити. Наполягати 3 годину.

5. Знову довести до кипіння, відставити на 3 годину (або більше).

6. Довести до кипіння, додати в варення з імбиру пектин. Розкласти по банках. Можна зберігати в холодильнику.

Рекомендую готове варення з імбиру подрібнити в блендері.

Варення з імбиру і лимона надзвичайного пряного смаку добре відтіняє навіть курку. Можна придумати безліч варіантів, щоб урізноманітнити страви своєї кухні. Успіхів!

Схожі рецепти