Варення з імбиру
(покроковий рецепт з фото)
Варення з імбиру - це як приправа, виходить воно остреньким і використовується як добавка, щоб підкреслити смак страви. Якщо не робити його сильно солодким, то можна пропонувати як соус до м'яса. Пробуйте!
Щоб приготувати варення з імбиру, потрібно небагато - безпосередньо імбир та ще пара-трійка доступних і недорогих інгредієнтів. Власне, і сам імбир зараз коштує недорого (в нашому місті кілограм імбиру коштує менше 100 рублів), так що - цілком бюджетна штука. Не скажу, що це якесь прямо смакота, але одну-дві баночки можна приготувати. Виходить варення з дуже гострим, насиченим смаком, яке дуже добре подавати не до солодких страв, а навпаки - як приправу до м'яса, наприклад. Якщо ви звичайно вважаєте прийнятними подібні поєднання. Ну, а про користь такого варення я просто промовчу, оскільки користь трохи більше ніж очевидна
Отже, рецепт варення з імбиру:
1. Почистити корінь імбиру і порізати тонкими кружечками.
2. Залити водою імбир, вимочувати три дні по три рази на день змінюючи воду.
3. З води і цукру зварити густий сироп, покласти в нього шматочки вимоченої імбиру. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.
4. Охолодити, настояти 2 години і знову проварити 5 хвилин.
5. Повторити процедуру ще раз, dobaviv мед і пектин.
6. Готове варення з імбиру охолодити, розкласти в баночки і зберігати в холодильнику.
Я рекомендую готове варення подрібнити блендером, щоб отримати однорідну масу. Дуже добре сироп зварити на апельсиновому соку. Сподіваюся, ви все-таки зважитеся приготувати варення з імбиру - і у вас під рукою буде справжня вітамінна бомба! Успіхів і здоров'я!
- Корінь імбиру - 500 грам
- Цукор - 300 грам
- Вода - 1 Склянка (або сік апельсина)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Пектин - 1 штука (пакетик)
Отже, рецепт варення з імбиру:
1. Почистити корінь імбиру і порізати тонкими кружечками.
2. Залити водою імбир, вимочувати три дні по три рази на день змінюючи воду.
3. З води і цукру зварити густий сироп, покласти в нього шматочки вимоченої імбиру. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.
4. Охолодити, настояти 2 години і знову проварити 5 хвилин.
5. Повторити процедуру ще раз, dobaviv мед і пектин.
6. Готове варення з імбиру охолодити, розкласти в баночки і зберігати в холодильнику.
Я рекомендую готове варення подрібнити блендером, щоб отримати однорідну масу. Дуже добре сироп зварити на апельсиновому соку. Сподіваюся, ви все-таки зважитеся приготувати варення з імбиру - і у вас під рукою буде справжня вітамінна бомба! Успіхів і здоров'я!