Рецепт Варення з імбиру фото

Варення з імбиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Варення з імбиру - це як приправа, виходить воно остреньким і використовується як добавка, щоб підкреслити смак страви. Якщо не робити його сильно солодким, то можна пропонувати як соус до м'яса. Пробуйте!


Опис приготування:

Щоб приготувати варення з імбиру, потрібно небагато - безпосередньо імбир та ще пара-трійка доступних і недорогих інгредієнтів. Власне, і сам імбир зараз коштує недорого (в нашому місті кілограм імбиру коштує менше 100 рублів), так що - цілком бюджетна штука. Не скажу, що це якесь прямо смакота, але одну-дві баночки можна приготувати. Виходить варення з дуже гострим, насиченим смаком, яке дуже добре подавати не до солодких страв, а навпаки - як приправу до м'яса, наприклад. Якщо ви звичайно вважаєте прийнятними подібні поєднання. Ну, а про користь такого варення я просто промовчу, оскільки користь трохи більше ніж очевидна

Отже, рецепт варення з імбиру:

1. Почистити корінь імбиру і порізати тонкими кружечками.

2. Залити водою імбир, вимочувати три дні по три рази на день змінюючи воду.

3. З води і цукру зварити густий сироп, покласти в нього шматочки вимоченої імбиру. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.

4. Охолодити, настояти 2 години і знову проварити 5 хвилин.

5. Повторити процедуру ще раз, dobaviv мед і пектин.

6. Готове варення з імбиру охолодити, розкласти в баночки і зберігати в холодильнику.

Я рекомендую готове варення подрібнити блендером, щоб отримати однорідну масу. Дуже добре сироп зварити на апельсиновому соку. Сподіваюся, ви все-таки зважитеся приготувати варення з імбиру - і у вас під рукою буде справжня вітамінна бомба! Успіхів і здоров'я!

  • Корінь імбиру - 500 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 1 Склянка (або сік апельсина)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Пектин - 1 штука (пакетик)
Щоб приготувати варення з імбиру, потрібно небагато - безпосередньо імбир та ще пара-трійка доступних і недорогих інгредієнтів. Власне, і сам імбир зараз коштує недорого (в нашому місті кілограм імбиру коштує менше 100 рублів), так що - цілком бюджетна штука. Не скажу, що це якесь прямо смакота, але одну-дві баночки можна приготувати. Виходить варення з дуже гострим, насиченим смаком, яке дуже добре подавати не до солодких страв, а навпаки - як приправу до м'яса, наприклад. Якщо ви звичайно вважаєте прийнятними подібні поєднання. Ну, а про користь такого варення я просто промовчу, оскільки користь трохи більше ніж очевидна

Отже, рецепт варення з імбиру:

1. Почистити корінь імбиру і порізати тонкими кружечками.

2. Залити водою імбир, вимочувати три дні по три рази на день змінюючи воду.

3. З води і цукру зварити густий сироп, покласти в нього шматочки вимоченої імбиру. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.

4. Охолодити, настояти 2 години і знову проварити 5 хвилин.

5. Повторити процедуру ще раз, dobaviv мед і пектин.

6. Готове варення з імбиру охолодити, розкласти в баночки і зберігати в холодильнику.

Я рекомендую готове варення подрібнити блендером, щоб отримати однорідну масу. Дуже добре сироп зварити на апельсиновому соку. Сподіваюся, ви все-таки зважитеся приготувати варення з імбиру - і у вас під рукою буде справжня вітамінна бомба! Успіхів і здоров'я!

Схожі рецепти