Рецепт Варення з апельсинів і імбиру фото

Варення з апельсинів і імбиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Апельсин
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Вирішив спробувати зробити варення з апельсина. Побачив в інтернеті рецепт приготування варення з апельсина і імбиру. Варення дуже смачне, а імбир надає смаку специфічний відтінок.

Опис приготування:

Це простий рецепт приготування варення з апельсинів і імбиру. Розглянемо покроково:

1. Моєму фрукти ретельно, так як нам знадобиться цедра. Чистимо апельсини від цедри без білої частини.

2. Заливаємо цедру окропом, залишаємо на кілька хвилин.

3. Ріжемо апельсини на дрібні шматочки. Щедро сипем цукор, перемішуємо.

4. Беремо цедру і зливаємо її в каструлю. Ми залишаємо цедру в каструлі на півгодини.

5. Викладаємо в каструлю нарізані апельсини. Доводимо все до кипіння.

6. Коли варення закипіло, додамо імбир. Ретельно розмішати.

7. Варимо все на повільному вогні. Періодично помішувати, варимо протягом 40 хвилин. Варення можна вважати зварити, коли воно загусне.

8. Даємо варення час охолонути. А тим часом стерилізуємо баночки.

9. Ще раз доводимо остигле варення до кипіння. Потім відразу розливаємо по банках і закриваємо їх.

Варення готове! Смачного!

  • Апельсин - 700 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Імбир мелений - 2 чайних ложки
Це простий рецепт приготування варення з апельсинів і імбиру. Розглянемо покроково:

1. Моєму фрукти ретельно, так як нам знадобиться цедра. Чистимо апельсини від цедри без білої частини.

2. Заливаємо цедру окропом, залишаємо на кілька хвилин.

3. Ріжемо апельсини на дрібні шматочки. Щедро сипем цукор, перемішуємо.

4. Беремо цедру і зливаємо її в каструлю. Ми залишаємо цедру в каструлі на півгодини.

5. Викладаємо в каструлю нарізані апельсини. Доводимо все до кипіння.

6. Коли варення закипіло, додамо імбир. Ретельно розмішати.

7. Варимо все на повільному вогні. Періодично помішувати, варимо протягом 40 хвилин. Варення можна вважати зварити, коли воно загусне.

8. Даємо варення час охолонути. А тим часом стерилізуємо баночки.

9. Ще раз доводимо остигле варення до кипіння. Потім відразу розливаємо по банках і закриваємо їх.

Варення готове! Смачного!

Схожі рецепти