Рецепт Варення з імбиру і апельсинів фото

Варення з імбиру і апельсинів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Апельсин , Імбир , Лимон
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яскравий апельсиновий смак з тонкими нотками імбиру та з лимонною кислинкою - просто неземну насолоду. Це варення дивно смачне і дешеве кожної господині. Давайте приготуємо разом!

Опис приготування:

Варення з імбиру і апельсинів - популярне французьке ласощі. У великих супермаркетах продається таке варення в маленьких баночках, і коштує воно досить дорого. Пропоную вам приготувати таке варення самостійно.

Просто ідеальний рецепт цього варення я знайшла у Олександра Селезньова, саме він, так би язикати, спокусив мене на приготування цієї вкусняшки. Варення з імбиру і апельсинів - це не сезонне ласощі, його можна приготувати як влітку, так і взимку або навесні. Готувати його раджу невеликими баночками і не закочувати металевими кришками, воно прекрасно зберігається 2 тижні в холодильнику.

Рецепт, як приготувати варення з імбиру і апельсинів, досить простий, але дуже важливо знати деякі секрети приготування, щоб варення не гірчило, а мало приємний смак.

  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Яблуко - 1 штука
  • Імбир - 15 грам
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Вода - 1/2 склянки
  • Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Апельсин і лимон спочатку ошпарьтеокропом, а потім гарненько промийте чистою губкою. Потрібно це робити, щоб прибрати віск, яким покривають фрукти.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 2
З апельсина зніміть цедру. Намагайтеся знімати тільки верхній помаранчевий шар, білий шар ми використовувати не будемо, саме він надає гіркоту.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 3
Поріжте апельсинову цедру дрібною соломкою.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 4
У невеликій каструльці змішайте цукор з водою, туди ж відправте апельсинову цедру.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 5
Часточки апельсина (їх можна не подрібнювати) попередньо очистіть від білих плівок і покладіть в каструлю. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 6
Поки варення буде закипати, половинку лимона порізати на невеликі шматочки (можна разом з шкіркою і кісточками). Додайте лимон в каструлю.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 7
Тепер черга яблука. Сорт яблук можна використовувати абсолютно будь-який. Обов'язково очистіть яблуко від шкірки і поріжте на невеликі шматочки. Надішліть в каструлю, покладіть трохи меленої гвоздики і варіть на повільному вогні 20-30 хвилин. За цей час фрукти перетворяться в пюре, варення стане практично однорідним, з дрібними шматочки лимона і апельсинової цедри.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 8
Імбир поріжте на дрібні кубики або натріть на крупній тертці. Надішліть імбир в каструлю з варенням, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
варення з імбиру і апельсинів - фото крок 9
Варення з імбиру з апельсином готове. Дайте йому охолонути і можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти