Варення з лимонів і імбиру
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві наші мами і бабусі постійно робили варення. Головними його інгредієнтами були всі фрукти і ягоди, які збиралися в саду і відразу не з'їдалися. Зараз же ситуація дещо змінилася.
Тепер до звичних рецептами додаються незвичайні, в яких використовуються цікаві поєднання продуктів. Наприклад, пропоную вам прямо зараз дізнатися, як приготувати варення з лимонів і імбиру. Воно є вітамінної "бомбою" . Це буде чудове доповнення до чаю в зиязик пору.
- Імбир - 50 грам
- Цукор - 550 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Лимон - 6 штук
- Зірочки бадьяна - 2 штуки
Лимони добре промийте щіткою. Імбир вимийте.
Воду, цукор і бадьян нагрійте в каструлі, щоб вийшов сироп і цукор повністю розчинився.
Лимони наріжте тонкими кружальцями.
Опустіть ці кружечки в каструлю з сиропом. Добре все перемішайте.
Почистіть і наріжте імбир кубиками. Додайте його в каструлю. Ще раз перемішайте.
Кип'ятіть варення на повільному вогні 25 хвилин, щоб вийшов желейний сироп, а не карамель.
Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам і закупорте кришками. Залиште його остигати, а потім пробуйте. Корисного чаювання!