Печиво на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Печиво на паличці гідно оцінять і діти за класний зовнішній вигляд, і дорослі. Я таке печиво вже спекла, залишилася дуже задоволена. Тепер пропоную і вам.
Опис приготування:
У приготуванні печива є невеликий нюанс. Так як тісто готується з рослинної олії, йому відлежуватися не потрібно. Приготували, відразу приступили до розбирання. Тому спочатку начинка, потім готуватися тісто. В іншому випадку, тісто"осалівается" , починає витікати масло і печиво виходить несмачним і жорстким.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Цукор - 100 грам(+2 ст.Л. В начинку
) - Яйце - 1 штука
- Розпушувач д / тесту - 1 Чайна ложка
- Вода - 1/2 склянки
- Груша - 4 штуки (маленького розміру або 2 середніх)
- Горіхи - 2, 5 Ст. Ложки (подрібнені)
- Лимонна кислота - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Груші необхідно взяти щільні.
Груші необхідно взяти щільні.
Почніть з приготування начинки: почистіть груші від шкірки, наріжте дрібними шматочками. Переложите в сотейник/кастрюлю. Додайте воду, цукор і корицю. Поставте на середній вогонь і уварюють до зникнення рідини і стану пюре.
У готове грушеве пюре додайте горіхи, перемішайте і охолодіть.
Зробіть тісто: з'єднайте в чаші цукор, олія, яйце. Ретельно змішайте за допомогою виделки.
Додайте борошно, розпушувач для тіста.
Замісити м'яке тісто.
Візьміть 2 смуги пергаменту. Тісто розділяється на дві частини. Кожну розкачати на смужці пергаменту.
На одну з частин розкладіть начинку, у вигляді окремих"острівців" .
Накрийте другою частиною тіста.
За допомогою склянки виріжте печиво.
Печиво перекладіть на деко. Виделкою притисніть краю печива. Дерев'яні шпажки розділіть на три частини (якщо вони довгі), намочіть добре і вставте в печиво. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 місто, з 12-15 хвилин. З тесту зробіть так само печиво.
Після закінчення часу дістаньте печиво, не знімаючи з дека злегка остудіть, і після перекладіть на блюдо. Тільки після повного охолодження печиво можна взяти за паличку.
Смачного!