Печиво на оливковій олії
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.
Пропоную рецепт простого, але дуже смачного і розсипчастого печива на основі оливкового масла. Для аромату додамо трохи лимонної цедри. По бажанню, можна використовувати апельсин або лайм.
Опис приготування:
Таке печиво добре підійде для домашнього чаювання або його можна запропонувати дітям з собою в школу. Воно розсипчаста, але не дуже сильно кришиться. Смак помірно солодкий, чути аромат лимона.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
Підготуємо інгредієнти для приготування печива.
У мисці збиваємо яйця з цукром.
Додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати.
Далі, підсипає невеликими порціями борошно. Можна використовувати борошно двох видів або вибрати один варіант, на ваш погляд.
Додаємо соду і гасимо її соком лимона або оцтом.
У тісто додаємо цедру одного лимона.
Підсипає трохи борошна і замішуємо тісто руками. Потім, розгортаємо товщиною 2-3 мм. І формою вирізаємо печиво. Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 10-12 хвилин.
Печиво на оливковій олії готове. Приємного чаювання!