Печиво на оливковій олії
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт простого, але дуже смачного і розсипчастого печива на основі оливкового масла. Для аромату додамо трохи лимонної цедри. По бажанню, можна використовувати апельсин або лайм.
Таке печиво добре підійде для домашнього чаювання або його можна запропонувати дітям з собою в школу. Воно розсипчаста, але не дуже сильно кришиться. Смак помірно солодкий, чути аромат лимона.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
Підготуємо інгредієнти для приготування печива.
У мисці збиваємо яйця з цукром.
Додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати.
Далі, підсипає невеликими порціями борошно. Можна використовувати борошно двох видів або вибрати один варіант, на ваш погляд.
Додаємо соду і гасимо її соком лимона або оцтом.
У тісто додаємо цедру одного лимона.
Підсипає трохи борошна і замішуємо тісто руками. Потім, розгортаємо товщиною 2-3 мм. І формою вирізаємо печиво. Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 10-12 хвилин.
Печиво на оливковій олії готове. Приємного чаювання!