Тісто для піци на оливковій олії
(покроковий рецепт з фото)
Смачне хрустке тісто для піци можна приготувати виключно на оливковій олії, додаючи його стільки ж, скільки і води. Цей рецепт стане в нагоді тим гурманам, які люблять тонку основу в піці.
У вас вийде ідеальна тонка піца з будь-якою обраною начинкою, якщо ви вирішите приготувати для неї таке тісто. Використовуйте оливкову олію холодного віджиму, воно більш корисне і якісне. За бажанням основу з тіста можна змащувати різними соусами перед запіканням.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів (тепла)
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Просійте пшеничне борошно вищого сорту в глибоку ємність, зробіть в борошні поглиблення і всипте сіль. Влийте оливкове масло і теплу воду. Найкраще додавати теплу воду, щоб клейковина швидше активізувалася. До речі, на цьому етапі в тісто можна всипати подрібнені сушені прянощі: розмарин, чебрець, орегано та інші - на ваш смак.
Акуратними рухами замісіть тісто щільне, вимісити його в колобок, приблизно 3-5 хвилин, потім накрийте харчовою плівкою або помістіть в пакет. Залиште при кімнатній температурі на 15-20 хвилин для "відпочинку" . Через зазначений час тісто можна розгортати і створювати основу для піци - рватися воно не буде.
Тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, в пакеті або в харчовій плівці близько доби.