Рецепт Тісто для піци на оливковій олії фото

Тісто для піци на оливковій олії
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Рослинна олія, Оливкова олія
На обід
Випічка, Піца

Смачне хрустке тісто для піци можна приготувати виключно на оливковій олії, додаючи його стільки ж, скільки і води. Цей рецепт стане в нагоді тим гурманам, які люблять тонку основу в піці.

У вас вийде ідеальна тонка піца з будь-якою обраною начинкою, якщо ви вирішите приготувати для неї таке тісто. Використовуйте оливкову олію холодного віджиму, воно більш корисне і якісне. За бажанням основу з тіста можна змащувати різними соусами перед запіканням.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Вода - 50 мілілітрів (тепла)
  • Сіль - 2 щіпки
тісто для піци на оливковій олії - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
тісто для піци на оливковій олії - фото крок 2
Просійте пшеничне борошно вищого сорту в глибоку ємність, зробіть в борошні поглиблення і всипте сіль. Влийте оливкове масло і теплу воду. Найкраще додавати теплу воду, щоб клейковина швидше активізувалася. До речі, на цьому етапі в тісто можна всипати подрібнені сушені прянощі: розмарин, чебрець, орегано та інші - на ваш смак.
тісто для піци на оливковій олії - фото крок 3
Акуратними рухами замісіть тісто щільне, вимісити його в колобок, приблизно 3-5 хвилин, потім накрийте харчовою плівкою або помістіть в пакет. Залиште при кімнатній температурі на 15-20 хвилин для "відпочинку" . Через зазначений час тісто можна розгортати і створювати основу для піци - рватися воно не буде.
тісто для піци на оливковій олії - фото крок 4
Тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, в пакеті або в харчовій плівці близько доби.

Схожі рецепти