Печиво без вершкового масла
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель пісочного тіста, але дбаєте про свою фігуру, то придивіться до того, як приготувати печиво без вершкового масла, яке виходить смачним, розсипчастим і дуже апетитним.
Цей простий рецепт легко втілити на своїй домашній кухні. Його безсумнівним плюсом є те, що маргарин замінений рослинним маслом. Вже багато говорилося про шкоду спредів і маргаринів. Це стало очевидним для більшості господинь. У цьому ж рецепті виходить пісочне тісто, яке легко піддається ліпленню і його зовсім не варто тримати в холодильнику, так як печиво випікається без вершкового масла. Щоб вони не затверділо, в тісто можна додати трохи кислого молока.
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Кисле молоко - 0, 5 склянки (не обов'язково)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - За смаком
1. Просійте борошно. Всипте її в глибоку миску. Потім влийте рослинне масло (очищене, без запаху). Ретельно перетріть борошно разом з маслом.
2. Потім додайте в тісто яйця. Погасіть і відправте в тісто соду. Покладіть цукор. Ретельно все перемішайте. Вимішайте круте тісто і зробіть з нього кілька кульок.
3. Підготуйте лекала або формочки для печива. За допомогою лекал і гострого ножа виріжте фігурки (ялинки, зірочки). Застеліть деко папером для випічки. Злегка присипте борошном. Заготовки печива викладайте, НЕ змащуючи пергамент.
4. Розігрійте духовку до 180 З. Випікайте печиво 15-20 хвилин (залежить від духовки). Потім дістаньте і остудіть їх. Печиво смачне тепле і тепле. За бажанням можна присипати цукровою пудрою або підготувати різнокольорову глазур, змастити улюбленим джемом кожну печеньку і з'єднати.