Кекс без вершкового масла
(покроковий рецепт з фото)
Проста і неймовірно смачна випічка до чаю. Готується кекс дуже швидко і так само швидко з'їдається до останньої крихти. Обов'язково спробуйте, адже всі інгредієнти як правило завжди є під рукою.
Рецептів як приготувати кекс без вершкового масла або маргарину дуже багато на просторах інтернету. Я поділюся одним з найпростіших, швидких і дуже смачних. Ніжний, м'який і пишний, він не залишить вас байдужими. За бажанням в кекс можна додати родзинки або горіхи, а для аромату взяти мускатний горіх або ванілін. Хай щастить!
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте яйця з цукром і сіллю.
Додайте кефір кімнатної температури.
Рослинна олія.
Перемішайте, додайте соду і частинами введіть борошно.
Перемішайте все ще раз.
Вилийте тісто в змащену маслом і присипану борошном або манкою форму. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин.
Кекс без вершкового масла готовий. Дайте йому повністю охолонути, після чого акуратно вийміть з форми. Можна прикрасити кекс за бажанням цукровою пудрою або будь глазур'ю, я не прикрашала. Кекс сам по собі дуже смачний і як на мене, не потребує ні в тому, ні в тому.
Наріжте його на порції і подайте до столу. Смачного!