Печінкові оладки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ці оладки відмінно підійдуть не тільки дітям, яким смажене на маслі ще протипоказано, але і, звичайно ж, тим, хто уникає смаженої їжі. Рецепт дуже простий, оладки виходять ніжними і смачними.
Печінка, як відомо, корисна всім: і дорослим, і дітям. Але ми ж намагаємося своїх маленьких чад годувати правильно і намагаємося уникати смаженої їжі. Давайте спечемо для них правильні оладки з печінки в духовці. Я розповім вам, як приготувати печінкові оладки в духовці. Ви можете таким чином спекти оладки і по своєму перевіреному роками рецептом.
- Печінка - 700 грам (будь-яка)
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (без верху)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (або оцет)
1
Печінка очищаємо від плівок і жилок і перебиваємо в блендері разом з очищеним цибулею до стану пюре.
2
Очищаємо моркву, натираємо її на дрібній тертці.
3
Додаємо до печінкової масі морква, яйця, сіль і борошно. Перемішуємо до однорідного стану.
4
Соду гасимо оцтом і додаємо в печінковий тісто, розмішуємо.
5
А тепер, увага, у нас є два варіанти, як спекти оладки в духовці. Перший - в маленьких силіконових формочках. Накладаємо невеликі порції тесту в формочки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30-40. Час залежить від ступеня наповненості формочки.
6
Другий варіант - випікати на деку, застеленому пергаментом. Дивимося консистенцію тесту: якщо рідке і буде розтікатися, додаємо борошна, а потім вже викладаємо ложкою на деко, формуючи оладки. Запікаємо при тій же температурі, але хвилин на 5-10 поменше.