Рецепт Печінкові оладки в духовці фото

Печінкові оладки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, Для дітей
Випічка, Оладки

Ці оладки відмінно підійдуть не тільки дітям, яким смажене на маслі ще протипоказано, але і, звичайно ж, тим, хто уникає смаженої їжі. Рецепт дуже простий, оладки виходять ніжними і смачними.

Печінка, як відомо, корисна всім: і дорослим, і дітям. Але ми ж намагаємося своїх маленьких чад годувати правильно і намагаємося уникати смаженої їжі. Давайте спечемо для них правильні оладки з печінки в духовці. Я розповім вам, як приготувати печінкові оладки в духовці. Ви можете таким чином спекти оладки і по своєму перевіреному роками рецептом.


  • Печінка - 700 грам (будь-яка)
  • Яйце - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка (без верху)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка (або оцет)
1
Печінка очищаємо від плівок і жилок і перебиваємо в блендері разом з очищеним цибулею до стану пюре.
2
Очищаємо моркву, натираємо її на дрібній тертці.
3
Додаємо до печінкової масі морква, яйця, сіль і борошно. Перемішуємо до однорідного стану.
4
Соду гасимо оцтом і додаємо в печінковий тісто, розмішуємо.
5
А тепер, увага, у нас є два варіанти, як спекти оладки в духовці. Перший - в маленьких силіконових формочках. Накладаємо невеликі порції тесту в формочки і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30-40. Час залежить від ступеня наповненості формочки.
6
Другий варіант - випікати на деку, застеленому пергаментом. Дивимося консистенцію тесту: якщо рідке і буде розтікатися, додаємо борошна, а потім вже викладаємо ложкою на деко, формуючи оладки. Запікаємо при тій же температурі, але хвилин на 5-10 поменше.

Схожі рецепти