Печінкові оладки на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди люблю балувати своїх домашніх смачненьким. Мій дитина не дуже любить печінку в оригінальному вигляді, тому я придумую всякі смакоту з неї. Печінкові оладки на сметані ідеальні.
Печінкові оладки готуються різними способами, і я пропоную найпростіший і перевірений. Обов'язкова уязик - додавання сметани. Завдяки їй оладки виходять пишними і ніжними, а також вони не тверднуть після охолодження (навіть після перебування в холодильнику). Далі я докладно розповім, що за чим додавати і як їх готувати.
- Печиво яловича - 500 грам
- Крем - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Борошно - 3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. По суті, печінку для таких оладок підійде будь-яка. Найсмачніше - яловича. Наприклад, з курячої печінки виходять більш ніжними, тоді потрібно додавати більше борошна.
2. Перекручуємо печінку через м'ясорубку або блендером. Якщо користуєтеся м'ясорубкою, то пропустіть кілька разів, щоб не було шматочків.
3. Цибулю і моркву натріть на дрібній тертці і відправте до отриманої печінкової масі.
4. Розтопити вершкове масло, відправте його до решти інгредієнтів.
5. Додайте сіль, сметану, яйце і спеції за смаком.
6. В самому кінці введіть борошно. Почніть перемішувати отриману масу за допомогою віночка або ложки.
7. Маса повинна вийти однорідною. Залиште її на 10 хвилин, щоб мука трохи набухла.
8. Я додаю завжди вершкове масло, оскільки не смажу оладки на рослинному маслі. Для цього добре використовувати сковороду з антипригарним дном. Розжарите її і за допомогою звичайної ложки виливайте тісто на сковороду, смажте на середньому вогні.
9. Оладки смажаться з обох сторін. На це йде трохи часу (приблизно по 2 хвилини з кожного боку).
10. Ось такі красиві і смачні вони виходять. На приготування цієї страви у мене йде менше години. На гарнір можете приготувати будь-яку кашу або картопляне пюре.